MÜFTÜ ÇINAR'DAN JET İMAM UYARISI

Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, teravih namazının hızlı kıldırılmasıyla halk arasında 'Jet imam' olarak ün salan din görevlilerine uyarıda bulundu.

30 Haziran 2014 Pazartesi 12:45
MÜFTÜ ÇINAR'DAN JET İMAM UYARISI
Müftü Çınar,"Şunu ifade etmek istiyorum. Erzurum'da jet imam olmaz, teravih namazını hızlı kıldıran hocamız olursa burada en önemli görev cemaatimize düşüyor. Namazı Tadil-i erkâna uygun güzel kıldırılması gerekiyor. Kelimeler yeri yerinde belli olmaz ise o zaman namaz olmaz" dedi.

Müftü Hasan Çınar, Teravih namazın bir edebi olduğunu, hocaların özen göstermesi gerektiğini belirterek, "Hocalarımız, Teravih namazını iki rekâtta bir selam vererek kıldıracaklar. Jet imamlar zaten medyalık oluyor. Jet imam diyip de namazı iptal etmemek lazım, namazı fesata götürmemek lazım"diye konuştu.

"KELİMELER YERİ YERİNDE BELLİ OLMAZ İSE O ZAMAN NAMAZ OLMAZ"

Teravih namazının hızlı kıldırılmasının din adamına yakışmayacak davranış olduğunu ifade eden Müftü Çınar," Kelimeler yeri yerinde belli olmazsa o zaman namaz olmaz. Teravih namazı 20-25 dakikada bitirilir, teravih 10-15 dakikada olmaz. Ama onun altına inerse 10-15 dakikaya inmiş olursa namaz olmaz. Ama, hızlı kıldıran hocalarımız olursa cemaat içerisinden uyarıda bulunarak 16 dakikada kıldırılan namazı 20-25 dakikaya çıkarılmasını sağlar. Rükûnun, secdenin gayet güzel yapılması gerekmektedir. Erzurumlu kardeşlerimizin Ramazan'ı şerifleri mübarek olsun" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 30.06.2014 12:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.