MİLLİ EĞİTİM'DE, GENEL MÜDÜR VE YARDIMCISINA HAPİS CEZASI

Erzurum Milli Eğitim eski Müdürü Fevzi Budak'ı farklı illere tayin eden ve açtığı davalar sonucu verilen yürütmeyi durdurma kararlarına uymayan dönemin Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya ile yardımcısı Bekir Erdoğan, görevi kötüye kullanmaktan 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezalar ertelendi.

01 Eylül 2013 Pazar 11:54
MİLLİ EĞİTİM'DE, GENEL MÜDÜR VE YARDIMCISINA HAPİS CEZASI
Şimdi Milli Eğitim Bakanlığında müşavir olan Fevzi Budak, Erzurum Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde, önce Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Daire Başkanlığı'nda görevlendirildi. İdare Mahkemesi'ne başvuran Budak, 16 Haziran 2005'de tekrar Erzurum'daki görevine iade edildi. Erzurum'da görevine başlayan Budak, 3 ay sonra Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atandı. Mahkemeye başvuran Fevzi Budak, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı ve Erzurum'a döndü. Bu olaydan 1 yıl sonra bu kez Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Budak, tekrar mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırdı ve eski görev yerine gönderildi.
'YARGI KARARLARININ ETKİSİZ HALE GETİRİLMESİNE YÖNELİK'
O yıllarda sürekli görev yeri değiştirilen Fevzi Budak, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya ile yardımcısı Bekir Erdoğan hakkında görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla Ankara 24'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme Kaya ile Erdoğan'ı önce 6'şar, ardından 5'er ay hapis cezasına mahkum etti. Halen aynı bakanlıkta müşavir olan Remzi Kaya ile aynı bakanlıkta grup başkanvekili olan Erdoğan hakkında geçen Haziran ayında verilen kararın gerekçe sinde şöyle denildi:
"Erzurum Milli Eğitim Müdürü iken önce bakanlıkta daire başkanlığı daha sonra Kütayha ve Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüklerine atamanın yapıldığı, yargı kararlarının gereği olarak önce eski görevine iade edilip kısa bir süre sonra bu atamaların gerçekleştirildiği, böylelikle yargı kararlarının gereğinin şeklen yapıldığı gibi gösterilmesine karşın, fiilen uygulanmadığı ve ısrarla yargı kararlarının etkisiz hale getirilmesine yönelik işlemler yapıldığı anlaşılmıştır. Her iki sanığın, yargı kararlarına rağmen katılanı başka yerlere tayin etme kararnamasi hazırlamak sureti ile görevlerinin gereklerini yapmayıp kötüye kullandıkları mahkememizce kabul edilmiş bu bakımdan cezalandırılmaları yoluna gidilmiştir."

Editör

Son Güncelleme: 01.09.2013 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.