Merkezde dönüşüm zamanı

Kültür Yolu Projesi kapsamında etaplar halinde gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmaları, Cumhuriyet Caddesi’nin arka sokaklarına kadar taştı.

admin
admin
07 Nisan 2022 Perşembe 04:41
Merkezde dönüşüm zamanı

Erzurum’daki kentsel dönüşüm çalışmaları şehir merkezinde yoğunlaştı.

Kültür Yolu Projesi kapsamında etaplar halinde gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmaları, Cumhuriyet Caddesi’nin arka sokaklarına kadar taştı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve son hızla devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Taşambarlar bölgesinden İbrahim Paşa Camii’nin bulunduğu güzergâha varıncaya kadar birçok noktada faaliyet gösteriliyor.

Başkan Sekmen’in, şehir merkezini metruk ve ekonomik ömrünü tamamlamış yapılardan kurtarma girişimi beğeniyle takip edilirken, Kültür Yolu Projesi’nin etapları da böylelikle sonuçlandırılmış olunuyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Kalesi çevresini kapsayan ilk etap çalışmalarını tamamlamış, ikinci etap için düğmeye basmıştı.

SIRA KALE KARŞISINDAKİ YAPILARDA

Kale Çevresi Kültür Yolu Projesinin 77 bin metrekarelik alanı kapsayan birinci etabı ile Erzurum Kalesi tüm ihtişamıyla gün yüzüne çıkarken, yine bu etap dâhilinde 22 parselde bulunan 17 adet tarihi Erzurum Evi de restore edildi.

Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese ve Üç Kümbetler’in bulunduğu kültür koridorunda yer alan Erzurum Kalesi ve çevresini de içine alan proje, aynı zamanda bir dizi arkeolojik kazı çalışmasının yapılmasına olanak sağlarken, projenin yeni etabı ise, Kale karşısındaki yapıların Taşambarlar Caddesi olarak bilinen noktaya kadar temizlenmesi olacak.

BÖLGE BÖLGE KAMULAŞTIRMA

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki AK Merkez’in hemen arkasından başlamak suretiyle Ali Ravi Caddesi başlangıcında İbrahim Paşa Camii bitişiğindeki tüm yapıların ortadan kaldırılmasının planlandığı proje kapsamında, Erzurum Düğün Salonu güzergâhı, tarihi Erzurum Evlerinin bulunduğu bölge ile Ulu Camii’nin arkasındaki metruk ve ekonomik ömrünü tamamlamış yapılar kentsel dönüşüme tabi tutulmuş olunacak.

Projenin tüm etaplarının tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezindeki tarihi dokunun tüm ihtişamıyla gözler önüne serilmesi beklenirken, bu tablo şimdiden merak konusu olmaya başladı.

Editör

Son Güncelleme: 08.04.2022 04:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2022-04-08 18:50:34

Allah razı olsun Erzurumu güzelleştirenlerden