MEMUR ZAMMI ÇOKTAN DOĞALGAZ ZAMMINA YEM OLDU

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "Memur zammı çoktan doğalgaz zammına yem oldu" dedi.

05 Şubat 2013 Salı 10:11
MEMUR ZAMMI ÇOKTAN DOĞALGAZ ZAMMINA YEM OLDU
Kotanlı, Memur, emekli, dar ve sabit gelirlilerin ısınmak için ya kömüre dönmek, yâda boğazından kısmak zorunda olduğunu söyledi. 

Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak Erzurum, Erzincan, Sivas, Kars, Ağrı, Ardahan gibi kışı sert geçiren illerde doğalgaz ücretlerinin diğer illere göre daha ucuz olması veya doğalgazda KDV oranının kaldırılması için 22 Kasım 2009, 13 Nisan 2012 ve 16 Eylül 2012 tarihlerinde yaptıkları açıklamalarda Bölge Milletvekillerine bu konuyu TBMM de gündeme getirmelerini istediklerini ifade eden Kotanlı, “Aradan geçen sürede gördük ki Bölgede MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk TBMM de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e KDV oranlarındaki değişiklik konusu ile ilgili soru önergesi vermiştir. Doğu insanı ve Erzurum adına duyarlılığından dolayı Oktay Öztürk’e teşekkür ediyoruz

Gönül isterdi ki İktidar Milletvekilleri hatta Bölge Milletvekilleri de bu konuda hassasiyet göstersin” diye konuştu.

“Doğu Anadoluda yaşayan insanlar Doğalgaz zamlarını kaldıracak güçte değildir” diyen Kotanlı daha sonra şunları kaydetti; “Bir yılda esnek olarak yapılan zamlarla doğalgaz fiyatları üçe katlıyor. Doğuda kış aylarında doğalgaz faturalarının aylık 200-ila 400 TL'ye ulaşıyor. Aynı şekilde elektrik faturaları da kış aylarında artıyor. Doğuda vatandaş doğalgaz ve elektrik faturalarını ödeyebilmek için önce mutfak masrafından ve çocuklarının eğitim, kışlık giyecek masraflarından kısmak zorunda kalıyor. Zorlu kış aylarında Memurun Emeklinin Dar ve Sabit gelirlilerin doğalgaz ve elektrik faturaları ikiye katlıyor.” Dedi.

Doğuda 7-8 ay kış yaşandığını ve doğalgaz ücretlerini bir memurun, işçinin, emeklinin ve vatandaşın ödemesinin çok zor olduğunu söyleyen Kotanlı, Kış aylarında vatandaşın en önemli ihtiyaç maddesinin doğalgaz ve elektrik olduğunu ve ısınma sorununu çözemeyen doğu insanının bu nedenle kış aylarında hastanelere akın ettiğini hastanelerin bu yüzden hastalarla dolup taştığını söyledi.

Memurun ve emeklinin bütçesindeki en önemli harcama kaleminin yakıt ve aydınlatma ihtiyacı olduğunu söyleyen Kotanlı, “AK Parti hükümetinin, yine Doğu Anadolu Bölgesi'ni ilgilendirmesi nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım ve Bölge Milletvekillerinin konuya el atmasını bekliyoruz Doğalgazdan KDV oranının kaldırılması doğu insanına ısınmada yüzde 18 bir rahatlama sağlayacaktır geçmiş iktidarların kömürde uyguladığı sübvansiyon günümüz şartlarında doğalgazda da pekala uygulanır bunun için Erzurum ve doğu bölgesi için sübvansiyon uygulanması TBMM gündemine taşınmalı” şeklinde konuştu.

Memurun ve emeklinin bütçesindeki en önemli harcama kaleminin yakıt ve aydınlatma ihtiyacı olduğunu söyleyen Kotanlı, Doğu Anadolu Bölgesi'ni ilgilendirmesi nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm Bakan ve Milletvekillerinin konuya hassasiyetle el atmalarını isteyerek kendilerini TBMM'ye ardından da bakanlık koltuğuna taşıyan doğu insanına bir vefa borçları olduğunu ve şimdi o vefa borçlarını ödeme zamanının geldiğini doğu halkının ısınma sorununu TBMM gündemine taşıyarak çözmelerini istedi.

Editör

Son Güncelleme: 05.02.2013 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer kayhan 2013-02-15 13:44:38

demokrat eğitimciler sendikası il başkanını tebrik ediyorum doğu anadolu insanının en büyük sorunu elektirik ve doğalgaz evet asgari ücretle çalışan bir insan yada küçük esnaf veya gündelik işçi kış aylarında gelen faturaları ödeme zorluğuna düşüyor memurun aylık gelirinin dörtte biri ısınma ve aydınlatmaya gidiyor doğalgazda yapılacak kdv indirim biraz rahat nefes aldırır inancındayım ayrıca mhp erzurum milletvekili sayın oktay öztürk'e şükranlarımı sunuyorum tbmm de bu işin peşini bırakmayacağını ümit ediyorum.