MEHMED KIRKINCI HOCAEFENDİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bediüzzaman Saidi Nursi'nin talebelerinden Mehmed Kırkıncı Hocaefendi, Erzurum’da son yolculuğuna uğurlandı.

admin
admin
26 Şubat 2016 Cuma 14:18
MEHMED KIRKINCI HOCAEFENDİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Bediüzzaman Saidi Nursi'nin talebelerinden Mehmed Kırkıncı Hocaefendi, Erzurum’da son yolculuğuna uğurlandı. 

Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde önceki gün akşam vefat eden Mehmed Kırkıncı Hocaefendi (88) için Narmanlı Camisi’nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Ağrı Valisi Musa Işın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Mehmet Kırkıncı Hoca’nın cenazesi Asri Mezarlık'taki aile kabristanında toprağa verildi.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, bir süredir akciğer ve böbreklerindeki sorunlar nedeniyle Yakutiye Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları servisinde yatarak tedavi görüyordu. Son bir aydır da Hocaefendi, yoğun bakımda tedavi görüyordu. Hocaefendi, zatürreye bağlı solunum yetmezliği sonucu önceki gün akşam saatlerinde vefat etti.

Din adamı, yazar, Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden ve Nur cemaatinin Erzurum kolunun önderi olan Mehmet Kırkıncı, 1928 yılında, Erzurum merkeze bağlı Güllüce köyünde dünyaya geldi. Uzun yıllar ilim tahsilinde bulundu. 1955 yılında Bediüzzaman Said Nursi ile Isparta'da tanıştı. Daha sonra Said Nursi'nin 'evlerinizi medrese yapın' tavsiyesiyle Karanlık Kümbet'in yanındaki evini medreseye çevirdi. Erzurum'da Risale-i Nur ve Arapça dersleri verdi. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra 4 Nisan 1982'de Kenan Evren'e bir mektup yazdı. İçerik olarak dine ve ahlaka önem verilmesi, okullarda zorunlu din dersi okutulmasını tavsiye etti. Erzurum'da sürdürdüğü Risale-i Nur derslerinin yanında İslami ilimlerle ilgili dersler de vermekteydi. Birçok Nur talebesinin yetişmesine vesile oldu. Ölümüne kadar Erzurum'daki evinde dersler vermeye devam etti.










Editör

Son Güncelleme: 26.02.2016 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.