MECLİS ERÇİMSAN HİSSELERİNİ SATMIYOR

Erzurum İl Özel İdaresi’nin ERÇİMSAN’deki hisselerinin satışıyla ilgili geçtiğimiz hafta önerge veren üyelerin dün yapılan oturumda imzalarını geri çekmesi tartışmaya sebep oldu. Hisse satışının şaibelere yol açacağını ileri süren üyeler konuyu gündeme almadı.

04 Aralık 2012 Salı 09:41
MECLİS ERÇİMSAN HİSSELERİNİ SATMIYOR

Muhiddin YAZICIOĞLU'nun haberi

Erzurum İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi’nin ERÇİMSAN’daki hisselerinin satışına izin vermedi. Büyükşehir Yasa tasarısı sebebiyle 2014’te kapatılacak olan mecliste üyeler, “Hisselerin satışı üyeleri şaibe altında bırakır” diyerek konuyu gündeme almadı. İl Genel Meclisi, Aralık ayı toplantılarına gergin başladı. Geçtiğimiz hafta İl Genel Meclisi üyesi Tahsin Bayramoğlu’nun ERÇİMSAN’daki hisselerin satışıyla ilgili hazırladığı önerge dün yapılan oturumda gündeme geldi. Mecliste ERÇİMSAN’daki hisselerin satılmasını gündeme getiren Tahsin Bayramoğlu, elde edilecek gelirle de acil sulama ihtiyacı olan ilçeler ile Erzurum ovasının sulamasına destek verilmesini istedi. Bayramoğlu, 20 üyenin imzaladığı dilekçeyi meclis başkanı Bülent  Taşkesenligil’e sundu. Bayramaoğlu, “Hayvancılık şehri olan Erzurum’a Gürcistan’dan 10 kamyon ot getirildi diye alkışladık. Erzurum’da bugün sanayi ya da kış turizmi de olsa nüfusun yüzde 80’i hayvancılıkla meşgul.  ERÇİMSAN’da büyük bir hissemiz var. Biz burayı satıp bu parayı da acil sulama bekleyen ilçelerimize ve Erzurum ovasını sulamak için kullanırsak, 400 bin dönümlük bir araziyi suya kavuşturmuş oluruz. Hiç ekilmese bile 600 bin ton ot elde edilir” dedi. Konuyu görüşen üyeler büyükşehir yasa tasarısı sebebiyle il genel meclisinin 2014’te kapatılacağını hatırlatarak satış sonrası üyelerin şaibe altında kalacağını belirttiler. Yapılan oylama sonucunda ERÇİMSAN hisselerinin satışının meclis gündemine alınması kabul edilmedi. 

Satışa belediye yasasının engeli

Meclis Aralık gündemi arasında bulunan il özel idaresine ait gayrimenkullerin de satışını görüştü. İl Özel İdaresine ait gayrimenkullerin satılması konusunda İl Genel Meclisi’nde görüşlerini belirten üyeler, Yeni Belediye Yasası’nın satışa engel olabileceğini söyleyerek konunun ertelenmesi gerektiğini belirttiler. Gayrimenkullerin satışı yapılacaksa bunun Yeni Belediye Yasası’ndan sonra Büyük Şehir Belediyesi’nin yapması gerektiğini söylediler.

Editör

Son Güncelleme: 04.12.2012 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.