KÜÇÜKLER’DEN ETİK OLMAYAN BİR DAVRANIŞ DAHA

Görevde bulunduğu 10 yıllık süre içerisinde işçisine ‘şaşı bakan’ Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, görev süresinin bitimine iki ay kala adeta günah çıkardı.

29 Ocak 2014 Çarşamba 14:40
KÜÇÜKLER’DEN ETİK OLMAYAN BİR DAVRANIŞ DAHA
Küçükler, personeline yüzde 16 zam yaptı. Bu yüksek zam kamuoyunda milletvekilliği planları yapan Ahmet Küçükler’in personelinin gönlünü alma amaçlı olduğu yönünde yorumlandı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında düzenlenen toplu iş sözleşme görüşmeleri sona erdi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan`ın da katıldığı imza töreninde işçi maaşlarına yüzde 16’lık zam yapıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşme töreni Şahin Düğün Salonu`nda yapıldı. Törene Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Gökcan, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Bem-Bir-Sen Erzurum Şubesi Onursal Başkanı Elimdar Aydemir, Büyükşehir Belediyesi`nde görevli daire başkanları ve kurum çalışanları katıldı.
ETİK OLMAYAN HAREKETLER DEVAM EDİYOR
AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmeyen Küçükler, bu süreçte bir dizi etik olmayan çalışmaların altına imza atmaya devam ediyor. Önce kurum içinde ve dışarıdan atamalar yaparak kamuoyunun tepkisini çakan Küçükler’in, giderayak personele yüksek zam yapması da bardağı taşırdı. Sözleşmenin yeni belediye başkanı tarafından yapılması gerektiği daha etik bulunurken, belediyeler içinde en çok ezilen ve maaşları düşük olan Büyükşehir Belediyesi personelinin 10 yıldır sömürülmesinin ardından giderayak yapılan yüksek zam Küçükler’in gelecek planları ve milletvekilliği düşüncesinden kaynaklandığı şeklinde yorumlandı.
İŞTE YENİ ZAM
Yapılan sözleşmeye göre belediye çalışanlarına yüzde 16`lık zam yapıldı. Bir yıllık sözleşmede belediye çalışanlarının maaşına 300-350 lira zam yapılmış oldu. Buna göre Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nde en düşük işçi maaşı 2.152 liraya yükseldi. 

Editör

Son Güncelleme: 29.01.2014 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sagıp 2014-01-29 15:26:21

bırakın bunlar küçük şeylar, asıl büyük soygunları araştır. ertansada dönenleri, belediyenin çiçeklerini araştırın, küçükler önemli günleri dar bekliyor ki sağa sola çiçek göndere...