‘Kubbeli Tiyatro’muz oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı gezmeye geliyor.

admin
admin
14 Ağustos 2023 Pazartesi 12:59
‘Kubbeli Tiyatro’muz oldu!

Vedat REFAYELİ

Bir doğu mimarisi olan kubbeler, genelde camilerde, türbelerde ve bazı özgün binalarda olur.

Ama artık kubbeli tiyatro da literatüre giriyor.

Türkiye’nin ilk kubbeli tiyatrosu Erzurum’da açılıyor.

Daha önce Palandöken Belediyesi tarafından nikah sarayı olarak yaptırılan, ancak sonrasında ekonomik sebepler nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen bina, gösterişli kubbesi ile göz kamaştırıyor.

Şu an Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine hizmet veren binanın arka tarafta kalan bir bölümü de Devlet Tiyatrosu’na tahsis edildi.

Bir defa olamaz, olamaz denilen bir iş başarıldı.

Belediye Başkanı Muhammet Sunar ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’ın bu devir işlemlerinde ki gayretleri, çok kıymetli.

Alanın razı, verenin razı olduğu bir anlaşmaydı ki, taktir etmemek haksızlık olur.

Yoksa bugün öylesine yoğunluklu bir binayı değil, halen daha ortada kalmış, akibeti meçhul bir binanın dedikodusunu yapıyor olacaktık.

Dekorundan, kostümüne, ışığından, ses sistemine varıncaya kadar modern donanımıyla Ekim ayından itibaren tiyatro severlerin hizmetine sunulacak olan binanın kubbesinin yansıra, 500 civarında açık ve kapalı otoparkı ile de dikkat çekiyor!

300 kişilik tiyatro binasının, 19 Ağustos’ta Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında etkinliklere katılmak üzere Erzurum’a gelmesi beklenen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından da gezilecek ve resmi açılışı yapılacak.

Böylesine şık bir tiyatroya da artık şık oyunlar, şık oyunculuklar yakışır.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Son Güncelleme: 15.08.2023 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Duran 2023-08-15 12:31:00

Ne cahil gazetecisiniz. Kültür yolu projesi değil Anadolu kültür yolu festivali. 14 il de yapılıyor. Bu illerden birisi de Erzurum. Palandöken kültür yolu festivali. Cahil gazetecinin dediği kale çevresindeki proje.