KÖYLÜLERİ 800 MİLYON DOLANDIRDILAR

Erzurum Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerinin suç örgütlerine yönelik yaptığı operasyonda Türkiye’de kırsal kentte yaşayan vatandaşları 800 milyon dolandıran 14 kişi yakalandı.

09 Kasım 2013 Cumartesi 14:52
KÖYLÜLERİ 800 MİLYON DOLANDIRDILAR
Türkiye’de kırsal kesimde tarım ve hayvancılık işiyle uğraşan vatandaşları dolandıran suç örgütü köylüleri 800 milyon dolandırdı. Türkiye genelinde hedef olarak kırsal kesimde tarım ve hayvancılıkta uğraşan yaşlı insanları kendilerine hedef olarak seçerek dolandırıcılık yapan örgüt mensupları, köylülere ilk etapta güven tazeledi daha sonra da tarihi eser arayacaklarını ve kendilerine yardım etmeleri talebinde bulundular. Suç örgütü mensupları, daha önceden belirledikleri yerlere sahte tarihi eser gömerek, köylülerle arama yapıldığı sırada tarihi eserler bulunarak köylülerin güvenini kazandılar. Köylülerin tamamen inanıp güvendikleri suç örgütü mensupları, yurtdışından ÖTV’siz araba getirecekleri gerekçesiyle köylülerden para alarak vatandaşları dolandırdılar. Türkiye’nin 12 ilinde bu yöntemle köylüleri kandırıp toplam 800 milyar dolandırdığı ortaya çıktı. Cumhuriyet Başsavcısının talimatları doğrultusunda suç örgütlerine yönelik Erzurum, İzmir, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt, Çorum ilinde yapılan eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli yakalanıp göz altına alınarak Erzurum’a getirildi. Şüphelilere yönelik yapılan operasyonda 13 adet tarihi eser niteliği olmayan sahte heykel, 2 adet küp, 1 adet altın sarısı renginde sprey boya, 1 kutu sarı renkli simli boya ele geçirildi.

Editör

Son Güncelleme: 09.11.2013 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.