KORUYUCU AİLE HİZMETİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü’nün Gönül Elçileri Projesi kapsamında düzenledikleri “Koruyucu Aile Hizmeti” konulu panel Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

20 Nisan 2013 Cumartesi 13:51
KORUYUCU AİLE HİZMETİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Alanında uzman akademisyenler ve Bakanlık bünyesindeki uzmanlar, konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundular.

Panelin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, böylesine önemli bir proje ile geniş kesimlere ulaşabilmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesinde kurumlar arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti ve bu tür projelere öncülük etmeye devam edeceklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen toplumsal sorumluluklar konusundaki projeleri önemsediklerini belirterek, ‘’Atatürk Üniversitesi olarak toplumsal sorumluluklarımız konusunda, bizleri aydınlatan bu ve benzeri akademik projeleri çok önemsiyoruz. Kurumlar arası işbirlikleri ise bu tür projelerde daha da önem kazanmaktadır. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri yarınlarımıza umutla bakabilmemizin en önemli garantisidir. ‘’ dedi.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, ‘’Gönül Elçileri’’ projesini yakından takip ettiklerini, bu tür projelerin ülkemizde gelişimi desteklediğini ve bu panelin Üniversite-Bakanlık işbirliğine örnek teşkil ettiğini söyledi.

Panelin Başkanlığını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Bakanlık düzeyinde toplumun tüm kesimlerine dönük projeler geliştirdiklerini ifade ederek, panelin çocuklar konusunda, toplumsal duyarlılık geliştirme noktasında önemli bir adım olduğuna işaret etti.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Erol, "Kurum Bakımından Toplumsal Bakıma Geçiş Sürecinde Çocuklar", Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Prof. Dr. Kasım Karataş "Koruyucu Aile ve Sosyal Hizmet", Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Doç.Dr. Mevlüt Özben “Risk Toplumu Kuramı ve Koruyucu Aile Hizmetleri", Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Okur, “Bakanlığın Koruyucu Aile Çalışmaları", Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci "Erzurum`da Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile" konularını anlattılar.

Panele Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bastem, Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, dekanlar, akademisyenler, gönül elçileri ve öğrenciler katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 20.04.2013 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.