KIŞ SPORLARI EĞİTİM PROJESİ KALDIĞI YERDEN

Erzurum Valiliği öncülüğünde başlatılan “Kış Sporları Eğitim Projesi” hız kesmek bilmiyor. Erzurum GHSİM, Okulların açılması ile birlikte Aziziye İlçebi öğrencileri ile projeye yeniden start verildi.

09 Ekim 2013 Çarşamba 17:47
KIŞ SPORLARI EĞİTİM PROJESİ KALDIĞI YERDEN
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kış Sporları Eğitim Projesi’nin 2012-2013 ayağına start verdi. Erzurum Valiliğinin öncülüğünde başlatılan projeye üçüncü yılına girerken, bu eğitim ve öğretim yılında 20 bin öğrenciye buz pateni ve curling öğretilmesi hedefleniyor. Erzurum’da 2011 UNIVERSIADE kapsamında yapılan buz salonları minik öğrencilerin ve gençlerin ilgi odağı olmaya devam ederken, “Kış Sporları Eğitim Projesi” kaldığı yerden devam ediyor. Yaz sezonunda Kur’an Kursları’na ve derneklere hizmet veren Buz Salonları, yeni Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlaması ile birlikte kapılarını okullara açtı. 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılında Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki okullardan 20 bin öğrenciye buz pateni ve curling öğretilecek. Erzurum GHSİM, projeye Aziziye İlçesindeki okullardan start verdi. Aziziye İlçesi’nden ilk etapta 2 bin 500 öğrencinin kaydı alındı. Bu öğrenciler Aziziye Yolu Üzeri’ndeki 500 seyirci kapasiteli Buz Hokeyi Salonu’nda buz pateni öğrenmeye başladı. Erzurum GHSM dönemler halinde Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki öğrencilere de buz pateni eğitimi verecek.

HEDEF 20 BİN ÖĞRENCİYİ BUZ PATENİ İLE TANIŞTIRMAK
Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kış Sporları Eğitim Projesi”’ne ilgi her geçen gün artıyor. Hız kesmek bilmeyen projede geçen Eğitim ve Öğretim Yılında 20 bini aşkın öğrenciye Buz Pateni öğretildi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu yılda 20 bin öğrenciye buz pateni ve curling öğretmeyi amaçlıyor. “Kış Sporları Eğitim Projesi” kapsamında Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçelerinden taşınan öğrencilere GHSİM’nin Buz Sporları Antrenörleri tarafından eğitim veriliyor. Aziziyeli öğrenciler hafta başından beri çalışıyor. Erzurum GHSİM İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’da üç yıla yakın süredir başarı ile yürütülen projenin büyük bir ilgi görmesinden oldukça memnun olduklarını söyledi. Çintimar, Erzurum GHSİM olarak, 2013-2014 sezonunda 20 bin öğrenciyi buz sporları ile buluşturmak olduğunu vurguladı. Çintimar, ''Erzurum'da yaşayıp buzda kaymayı bilmeyen kalmasın” sloganı ile start verilen Kış Sporları Eğitim Projesi kapsamında şehirde geçtiğimiz sezon 20 bini aşkın öğrenciye buz pateni öğrettiklerini ifade etti. “Kış Sporları Eğitim Projesi” kapsamında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Çintimar, ''Çocuklarımızın obezite probleminden ve bilgisayar oyunlarından uzaklaştırıp, sağlıklı bireyler olmaları için çaba sarf ediyoruz. Biz gençliğimizin geleceğini sporda görüyoruz'' diye konuştu. Erzurum GHSİM Müdürü Çintimar, kendilerine proje kapsamında destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Vali Ahmet Altıparmak ve tüm yetkililere teşekkür etti.

Editör

Son Güncelleme: 09.10.2013 17:48
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFatih Çintımar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.