KIŞ SEZONU ÖNCESİ TURİZM MASAYA YATIRILDI

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak kayak sezonunun başlaması dolayısıyla turizmcilerle ve ilgili sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

13 Aralık 2013 Cuma 18:09
KIŞ SEZONU ÖNCESİ TURİZM MASAYA YATIRILDI
14 Aralık Cumartesi günü Palandöken Kayak Merkezinde yapılacak olan açılış töreni öncesi gerçekleştirilen toplantıda sezonun nasıl değerlendirileceği, sorunsuz bir kış dönemi için alınacak tedbirler, düzenlenecek aktiviteler ve sezonun her kesim için maksimum fayda ile kapatılması için yapılması gereken konular masaya yatırıldı.
Vali Altıparmak başkanlığında yapılan toplantıda sektör temsilcileri ele alınan konularda görüşlerini dile getirdiler.
Erzurum’un zenginliklerinin turizme entegre edilmesi gerektiğini belirten Vali Altıparmak bunun için turistin istediği, beklediği ve hoşuna gidecek çeşitli aktiviteler düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Yapılacak etkinliklerin ilgili kesimlere de para kazandıracağına dikkat çeken Vali Altıparmak: “Mesela atlı cirit gösterileri tertip edilebilir. Bunun için gelen gruplardan ücret alınır ve ciritçiler bundan para kazanır. Oltu taşı alanında; imalathanelerinden başlamak üzere bütün kademeler gezdirilebilir. Daha sonra son satış aşamasında hediyelik eşya satışları olur. Bütün dünya da bu işler böyle yapılıyor ve her kesim bu şekilde turistten para kazanabiliyor.  Atlı kızak, atlı safariler yaptırılabilir. Gelenler farklı aktivitelere katılsın. Keyif alsın, para harcasın. Zaten turist para harcamak için geliyor. Tatilleri kayakla sınırlı kalmasın. Bu sebeple etkinlikleri zenginleştirmemiz lazım” diye konuştu.  Vali Altıparmak bu toplantıların sezon boyunca sık sık yapılacağını da sözlerine ekledi.
Vali Altıparmak başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Özelleştirme İdaresi Daire Başkanı Ayhan Kabaktepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Arısoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım Akkuş, KUDAKA Tanıtım ve İşbirliği Başkanı Müzeyyen İnci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat, Cirit Federasyonu Başkanı Ayhan Buzlak, Dedeman Otel Genel Müdürü Mehmet Varol, XANADU Otel Genel Müdürü Altuğ Kargı, Polat Otel Genel Müdürü Bora Kanber, Palan Otel Genel Müdür Yardımcısı Ali Güney ve Dilaver Otel Sahibi Selçuk Dilaver katıldılar.
 

Editör

Son Güncelleme: 13.12.2013 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.