KIBRIS TÜRKÜ 41 YILDIR BAĞIMSIZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin Barış ve Özgürlük Bayramı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Hareketinin 41. Yılını Erzurumlu gaziler unutmadı.

21 Temmuz 2015 Salı 12:11
KIBRIS TÜRKÜ 41 YILDIR BAĞIMSIZ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin Barış ve Özgürlük Bayramı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Hareketinin 41. Yılını Erzurumlu gaziler unutmadı. 

Kuzey Kıbrıs Barış Hareketi’nin 41. Yıldönümü münasebetiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi’nde yapılan törenle kutlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin Barış ve Özgürlük Bayramı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Hareketinin 41. Yılını Erzurumlu gaziler unutmadı. Dernek binasında yapılan törende, konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, 1974 yılında gerçekleştirilen Barış Hareketi ile Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi. 1878 yılından 1974 yılına kadar Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğünden yoksun bırakıldığını Barış Hareketi ile yeniden bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuştuğunu ifade eden Mesci, “Türk Ordusu 20 Temmuz 1974 günü Kıbrıs’a başarılı bir hareket icra ederek Kıbrıslı Türk’ün yok olmaktan, 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşmuştur” dedi.

“ENOSİS HAYALLERİ EBEDİYETE GÖMÜLDÜ”

“Yunanistan’ın Enosis hayali Akdeniz’in karanlık sularına ebediyete kadar gömülmüştür” diyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, sözlerine şöyle devam etti:

“Senelerdir Kıbrıs’ta her türlü şiddet ve zulme uğrayan Kıbrıs Türkü hiçbir zaman pes etmemiş 20 Temmuz’da Mehmetçikle kucaklaşana kadar Türklüğünü ve varlığını korumasını bilmiştir. Bugün Kıbrıs Türkünün esaretten kurtulduğu bir gündür. Kıbrıs Türkü 41 yıldır özgür yaşamaktadır. Kıbrıs Harekatına katılan kahraman gaziler olarak sizler 1974’te Türk tarihine altın bir sayfa eklediniz. Kıbrıs’ta Türkün adını altın harflerle tarihe yazdıran gazilerimizle gurur duymaktayız. Savaş meydanlarında Türk Milleti’nin yenilmezliğini sizden önceki kahramanlar gibi ispat ettiniz. Yüce Meclis sizi en büyük onurla gazilikle ödüllendirmiştir. Sizleri şükran ve saygılarımla selamlıyorum. Kıbrıs harekatına 37 bin 500 askerin katıldığı ve 499 şehidin verildiğini 9 şehidimizin de Erzurumlu olması hasebiyle şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diler, kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum”


Editör

Son Güncelleme: 21.07.2015 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.