KARADAYI HIZLI BAŞLADI

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kentsel dönüşüm projesine ilk kazma vuruldu.

07 Şubat 2013 Perşembe 09:26
KARADAYI HIZLI BAŞLADI
Karadayı Group tarafından 75 dönüm arazi üzerine inşa edilecek NEW CITY yaşam alanında onlarca iş makinası hafriyat alımına başladı. Erzurum’un donduran soğuklarına rağmen 6 kepçe 200’e yakın kamyonun çalıştığı bölgede incelemede bulunan Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, konutların 24 ayda sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. 

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi için ilk adım 2011 yılında atıldı. Erzurum’da gecekondulaşmayı önlemek için 1980’li yıllarda yaptırılan imar iskan konutları ile 70 polis lojmanının bulunduğu bölge, Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm programına alındı. 1983 yılında Yenişehir’de yaptırılan 70 polis lojmanının yer aldığı 7 bina ile İmar İskan konutları olarak bilinen eski apartmanların ömürleri tamamlandığı için yıkım kararı çıkarıldı. Palandöken Belediyesi ve TOKİ’ye ait olan 21 dönüm araziyi devralan Büyükşehir Belediyesi, 11 dönümlük kendi payı ile birleştirerek ihaleye çıktı. Bölgede bulunan hak sahipleriyle anlaşarak 43 dönümlük araziyi alan Karadayı Group, Büyükyehir Belediyesi’nin düzenlediği ihaleyi 31 milyon 539 bin lira bedelle kazandı.


VE İLK KAZMA VURULDU


Karadayı Group, ‘New Cıty’ sloganıyla başlattığı çalışmalara hız verdi. Erzurum’a ve Palandöken ilçesine yeni bir yaşam alanı kazandırmayı amaçlayan Karadayı Group, donduran soğuklara rağmen iş makineleriyle hafriyat alımına başladı. 6 kepçe 200’e yakın kamyonun aralıksız çalıştığı inşaat alanında incelemelerde bulunan Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, temel kazılarının kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Bölgede etkili olan ağır kış şartlarına rağmen konutların inşa edilecek alanların hafriyatlarının alındığını vurgulayan Karadayı, kısa süre sonra da inşaatların başlatılacağı müjdesini verdi.

Erzurum’a modern bir yaşam alanı kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Karadayı, Palandöken Kayak Merkezi koridorunda bulunan, şehrin görüntü kirliliğine neden olan imar iskan bloklarının yerine modern kent sistemine uygun yerleşim yerleri kuracaklarını kaydetti.

Ahmet Metin Karadayı, “ Bu proje Erzurum için çok önemli ve büyük bir projedir. Bölgede yapılacak bloklar 13 katlı ve modern şekilde olacak. Ayrıca biz bu proje ile sadece Erzurum’un değil Doğu Anadolu Bölgesi’nin özel sektör olarak en büyük kentsel dönüşümünü de tamamlamış olacağız. Bu proje bir aksilik çıkmazsa 24 aylık sürede tamamlanacak. Erzurum’un çehresini değiştirecek yaşam alanında yüzme havuzu, spor tesisleri, tenis kortu, kapalı garaj, yeşil alanlar ve alışveriş merkezleri bulunacak. Erzurum’un en güzel yerlerinden birisine cazibe kazandıracağımız için sevinçliyiz” dedi.


EKONOMİ CANLANACAK


Konutların yapımında Erzurum’daki firmalardan alım yapılacağını da kaydeden Ahmet Metin Karadayı, “Erzurum’da 200’e yakın firma ile çalışacağız. Şehre mali açıdan canlılık kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şu an hafriyat çalışmaları için 200 kamyon ve 6 kepçe çalışıyor. İnşaatın başlaması ile birlikte yalnızca temel kazımı için dahi bine yakın insan ekmek yiyecek. Bloklar yükselmeye başladıkça bu sayı dolaylı olarak on binleri bulacak ” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 07.02.2013 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sedat Soykan 2013-02-07 19:47:04

vedat bey'in yorumuna katılıyorum. kış günü hafriyet alınması asla normal değil. benim merak ettiğim şey şu, belediyeden alınan arsanın parasını karadayı ödedi mi? kdv'nin dahi ödenmediği söyleniyor. bir aralık, doğu tv'de çok itham vardı. eğer bunlar doğruysa erzurumu bekleyen kötü günler var, bunlar tam açıklığa kavuşursa bu evler yapılır yoksa zor dostum zor!

Avatar
vedat reyhanlı 2013-02-07 17:40:56

bu başlayış mesaj başlayışı gibi geldi ve sanki sıkıntısı var. kimse ev almıyor bazı söylentiler varda onları boşa çıkarma girişimi yoksa kışın ortasında ne başlaması. umaram allahtan başarır yoksa erzurumda büyük bir ekenomik sıkıntı yaşanır.

Avatar
İsmet 2013-02-07 16:52:27

hadi bakalım inşallah öyle olur. bu şehire iş yapan herkezden allah razı olsun.

Avatar
ADEM KUŞKAPAN 2013-02-07 12:44:17

helal olsun gerçekten çok büyük bir onur kaynaği. allah yolunuzu açik etsin inşallah.