İşitme engellilerin bayramını "Bayrak" şiiriyle kutladılar

Türkiye'nin 10 ayrı ilinde, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini işaret diliyle okuyan 12 adliye personeli, hazırladıkları kliple, engellilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

admin
admin
30 Ekim 2017 Pazartesi 12:43
İşitme engellilerin bayramını "Bayrak" şiiriyle kutladılar

Türkiye'nin 10 ayrı ilinden 12 adliye personeli, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini işaret diliyle okudukları video klipte bir araya gelip engellilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında engellilerin bayramını kutlamak için proje hazırlayan 12 adliye personeli, ülkenin 10 farklı kentindeki çeşitli alanlarda, işaret diliyle Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini okudu.

Çekilen videoları tek klipte toplayan adliye personeli, böylece işaret dilinin önemine dikkati çekip işitme engellilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Projede yer alan Erzurum Adliyesinde görevli zabıt katibi Rüya Taşkun, yaptığı açıklamada, farklı illerden adliye personelleriyle işitme engelli vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak istediklerini söyledi.

Taşkun, proje fikrinin Konya Adliyesinde görev yapan arkadaşı Rıdvan Azar'dan çıktığını belirterek, "Bu fikri sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptık. Bu proje arkadaşımızın daha önce çektiği kliplerin devamı niteliğinde oldu." dedi.

Klipte farklı illerden adliye personellerinin yer aldığını ifade eden Taşkun, şöyle konuştu:

"Projede 10 ilden 12 Adalet Bakanlığı personeli ile bir araya gelerek böyle bir projeyi ortaya çıkardık. Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünde farklı bir proje yapmak istedik. Amacımız işitme engelli vatandaşlarımız ve işaret dili için farkındalık yaratmaktı. Projeyle Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünde işitme engelli vatandaşlarımızın bayramını kutlamak istedik."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.