İŞARET VE BİLGİ LEVHALARININ YILLIK MALİYETİ 10 MİLYON TL

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü hizmet alanındaki yol ağında bulunan trafik işaret ve bilgilendirme levhalarının her yıl yüzde 20’si tahrip ediliyor.

04 Kasım 2013 Pazartesi 11:15
İŞARET VE BİLGİ LEVHALARININ YILLIK MALİYETİ 10 MİLYON TL
Bölge müdürlüğü bu levhaların değişimi için her yıl 10 milyon TL para harcıyor. 

Erzurum ve Ağrı illerinin tamamı Artvin, Bayburt, Erzincan ve Kars illerinin ise bir kısmına hizmet veren Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü 2 bin 203 kilometrelik yol ağında bulunan trafik işaret ve bilgilendirme levhalarına her yıl adeta bir servet harcıyor. Yollar üzerinde bulunan standart trafik işaret levhası ve bilgi levhalarının yüzde 20 oranında tahrip edildiğini belirten Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, değiştirilen levhalara ve yol çizgilerine her yıl 10 milyon TL ödediklerini söyledi.

Yol çizgilerinin her yıl yenilendiğini trafik işaret ve levhalarının da yüzde 20 oranında tahrip edildiğini ifade eden Altıok, “Yaklaşık her yıl trafik işaret levhaları ve bilgilendirme levhalarına 10 milyon TL ödüyoruz. Yolların üzerinde bulunan bu levhaların yüzde 20’sinin tahrip edildiğini tespit ettik. Sürücülerin can güvenliği için tahrip edilen bu levhaları her yıl değiştirmek zorundayız. Buda kurumumuza 10 milyon TL’ye mal oluyor” dedi.

Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerektiğinin de altını çizen Altıok, “2013 yılsonu itibariyle yolların yapımına ve bakımına harcadığımız para tahmini olarak 500 milyon TL’yi bulacak. Bu paranın 10 milyon TL’si levhalar için harcanıyor. Sağduyulu vatandaşlarımız levhaları tahrip eden kişileri görünce mutlaka uyarmalı. Herkesten bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 04.11.2013 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.