İş tüm partilerin Erzurum adayları

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne girecek 24 partiden 20’si Erzurum’dan aday çıkardı.

admin
admin
15 Nisan 2023 Cumartesi 20:59
İş tüm partilerin Erzurum adayları

14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin 24 siyasi partinin geçici aday listesi açıklandı. Erzurum’dan 20 parti aday çıkarırken, bir de bağımsız aday çıktı. 20 partiden 120 ve bir de bağımsız olmak üzere 121 aday yarışacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partiler tarafından verilen aday listelerini inceledi. Geçici aday listelerine ilişkin YSK kararı, Resmi Gazete’de yayınlandı.Buna göre, AK Parti, MHP, İyi Parti, CHP, BBP, Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Memleket Partisi, Millet Partisi, Sol Parti, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Yenilik Partisi, Adalet Partisi, Milli Yol Partisi ve Adalet Birlik Partisi aday çıkarırken, Genç Parti, Anavatan Partisi, Güç Birliği Partisi ve Türkiye İşçi Partisi Erzurum’dan milletvekili adayı göstermedi.

Erzurum’un tek bağımsız adayı da İslam Yıldırım oldu.

İŞTE TÜM PARTİLERİN ERZURUM ADAYLARI…

Editör

Son Güncelleme: 19.04.2023 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.