İŞ ADAMI ASLAN’DAN NEW CİTY ÇIKIŞI; EN BÜYÜK MAĞDUR BENİM

Erzurum gündemini işgal eden New City projesiyle ilgili olarak mağdurlardan biri olan iş adamı Şerafettin Aslan bu gün bir basın toplantısı düzenledi.

08 Aralık 2014 Pazartesi 16:54
İŞ ADAMI ASLAN’DAN NEW CİTY ÇIKIŞI; EN BÜYÜK MAĞDUR BENİM
Kendisine yöneltilen suçlamalara cevap veren Aslan, “ Bu güne kadar, Karadayı mağdurlarını düşünerek hukuki yollara başvurmadım, ancak bu gün itibariyle hukuki olarak hakkımı arayacağım, mağdurlara da bu yola başvurmalarını tavsiye ediyorum” dedi. 

EN BÜYÜK MAĞDUR BENİM

Garanti Grup yönetim kurulu başkanı Şerafettin Aslan New City projesiyle ilgili suskunluğunu bozdu. Şirket merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla kendisine yöneltilen suçlamalara cevap veren Aslan Karadayı İnşaattan 28. Milyon liraya karşılığında 288 daire ve iki dükkan aldığını, sözleşme gereği firma olarak taahhüt edilen paraları ödediğini ancak Karadayı İnşaatın taahhütlerini yerine getirmediğini ifade etti.

Sözleşme gereği evlerin zamanında teslim edilmemesinden doğan 10 milyon liralık cezai şarttan feragat ettiğini belirten Aslan, “Biz olayın çözülmesi için yaklaşık 6 aydan beri çaba sarf ediyoruz. Ancak Ahmet Metin Karadayı akli selim düşünemiyor, günü kurtarma çabası içerisinde, işin çözülmesi için iyi niyet göstermiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bey bu işin çözümü için elinden geleni yaptı. Ancak Ahmet Metin Karadayı bu önerileri dikkate almadı. Arsaları hileli satış yöntemi ile üçüncü kişilerin üzerine geçirdi” dedi.

BEN TEFECİ DEĞİLİM

Hasani Basri ve Akkent inşaat alanlarının arsalarını üzerine geçirdiği ile ilgili yapılan yorumları da değerlendiren Aslan, “Biz Hasani Basri bölgesindeki arsayı Ahmet Metin Karadayı’dan almadık, bu arsaları Akif Kara’dan aldık ve banka üzerinde 8 milyon para ödedik. Bu paramızı ödemesi halinde sizlerin huzurunda tapuları devretmeye hazırım. Ben tefeci değilim” dedi.

Sorunun çözümü ile ilgili olarak vali Ahmet Altıparmak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ciddi gayret sarf ettiğini belirten Aslan, “Karşımızda muhatap olarak kurumsal bir firma yok. Başkan Sekmen’in bütün önerilerine önce tamam deyip sonra farklı işler yaptı. Ahmet Metin Karadayı şuursuzca hareket ediyor, tüm çabası günü kurtarmak ve kesinlikle iyi niyetli değil. Küçük pir hesap yapalım. Bakın ortada bu kadar mağdur var. Verdikleri paraları alt alta yazıp topladığınızda 160 milyon gibi bir para ortaya çıkıyor. Şimdi sormak lazım bu 160 milyon nerede? Bunun araştırılması lazım.”dedi.

YARGIYA BAŞVURUN

Konuyu bu gün itibariyle yargıya taşıdıklarını belirten Şerafettin Aslan, diğer mağdurlarında aynı yola başvurması gerektiğini belirtti. Kaba kuvvetle ve sokağa çıkmayla bu işin çözülemeyeceğini belirten Aslan, “Avukatlarımız mağdurların yanındadır. Ben bu güne kadar, süreç tıkanmasın mağduriyetler artmasın diye hukuki yollara başvurmadım. Bu gün itibariyle gerekli başvuruları yapacağız. Diğer mağdur arkadaşlarımız da bu yola başvurmalı. Ekonomik gücü olmayan mağdur kardeşlerimize şirket avukatlarımız yardımcı olacaklar” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 08.12.2014 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.