İNŞAAT İŞÇİSİNDEN ŞİİR KİTABI

Erzurumlu İnşaat işçisi Nihat Görmez’ in piyasaya çıkan ilk şiir kitabı ‘Sen buralardan değilsin’ büyük ilgi görüyor.

12 Mart 2013 Salı 17:55
İNŞAAT İŞÇİSİNDEN ŞİİR KİTABI
İkinci Adam Yayınları arasında şiir kitabı çıkan Görmez, ilk şiir kitabıyla ilgili olarak, “Yüreğimdekileri, gecekondu evimin küçük bir odasında notlar alarak, imgelerle bezedim. Bir gün mutlaka o fırsat olacak ve o gün gediğinde içimde kopan fırtınaları tüm ülkem okuyacak diye hayal ettim. O gün geldi ve yıllardır yazdığım şiirleri yayınlayarak okuyucularımla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor, bir hayalimin gerçeğe dönmesinin sevinciyle hayata daha farklı bir anlamla yaklaşıyorum” diye konuştu.

Görmez, şiirlerinde bazen bir çocuğun baba özlemini, bazen bir babanın çocuğuna şefkatini, ninni söyleyen anne hasretini, bir türlü kavuşulmayan sevgiliyi, bazen ezilmiş işçinin 1 Mayısını, Hz. Hüseyin’in Kerbela’sını, bazen de bir kedinin yağmurda titremesini mısralara dökerek hayata dair gözlem ve duygularını şiirleştirerek okuyucuya sunuyor.

NİHAT GÖRMEZ KİMDİR?

1961 yılında Erzurum Tekman Gümüşlük Köyü doğumlu ve eğitim sürecini de aynı ilde tamamlayan Görmez sıkıntılı bir hayat çizgisinin iniş çıkışlarıyla hayata karşı mücadelesinde direnmeye çalışmaktadır. İki çocuk babasıdır.

Hayatını inşaat işçisi olarak kazanmak zorunda olan Nihat Görmez yaşam boyu karşılaştığı olay ve kişilerden olumlu ve olumsuz olarak etkilenmiştir. Yaşantısının büyük bölümünü gurbette geçirmek zorunda kalan Erzurum Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Dayanışma Derneğinde bir süre idari görevde üstlenen Nihat Görmez ailesiyle birlikte Erzurum’da yaşamaktadır.

Editör

Son Güncelleme: 12.03.2013 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.