İMO’nun başkanı lütfen memur olmasın!

İMO’nun başkanı lütfen memur olmasın!

admin
admin
30 Ocak 2018 Salı 12:16
İMO’nun başkanı lütfen memur olmasın!

Vedat REFAYELİ

İnşaat Mühendisleri Odası’nı diğer sivil toplum örgütlerinden ayrı tuttuğumu daha önce söylemiştim. Hepsinin yeri ayrı, onunki apayrı! İnşaat Mühendislerinin bileceği iştir. Ben yine de diyeceğimi diyeyim.

18 Şubat tarihinde oda seçimi var. Arkadaşlarıyla oturup ayrılma kararı alan ve yenilenme fikrinde birleşen İlhan Tohumcu’nun, yeni dönem için görevi bıraktığını mailden öğrendim. Coşkulu 25.kuruluş yıldönümü ve odaya bir bina kavuşturmasıyla iz bırakan Tohumcu’nun bu şahsi tercihi, kararına saygı duyuyorum. Ve isterse bir dönem daha yapardı, eli de zayıf değildi, bırakmasını da onun kalitesine bağlıyor, bu kararından dolayı da tebrik ediyorum.

Ancak.. Ay ortasındaki genel kurulda başkanlığa getirilecek kişinin memur olmamasına gayret edilmesi gerektiğine dikkatleri çekmek istiyorum. Baştan da kestireyim. Bu işe niyetli memur olan, kamu ile ilişki içindeki olası adayların önünü kesmek, onları sabote etme gibi bir düşüncem de yok. Kaldı ki kim aday, onu da bilmiyorum, çok da ilgilenmiyorum. Ama maksadım, böylesine önemli bir örgütün başına sivilden birinin getirilmesi.

Bunun şehir için çok daha doğru olacağı kanaatindeyim. Bir yerde bu makam itiraz makamı, biat kültürüne uzak tutulması gereken bir makam. Memur bir oda başkanı ile çok yol alınacağını sanmıyorum, etki altında kalırlar, cesur olamazlar diye zannediyorum.

Hadsizlik etmiş olmayayım ama baştan da dedim ya, İnşaat Mühendisleri Odası her yerde olduğu gibi burada, Erzurum’da çok çok önemli!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.