ILICA’NIN ÇEHRESİNİ VE KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK DEV PROJE

Aziziye Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Eski Mahalle ikinci etap kentsel dönüşüm projesinde ihale süreci başladı. Ilıca’nın çehresi ile birlikte kaderini de değiştirecek proje, ilçede büyük heyecan yarattı.

04 Aralık 2013 Çarşamba 16:32
ILICA’NIN ÇEHRESİNİ VE KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK DEV PROJE
Erzurum’da kentsel dönüşümün öncü ilçesi olan Aziziye’de dev adımlar atılıyor. 5 yılda 500 bin metrekare alanı kamulaştıran, 320 konutu hak sahiplerine teslim eden Aziziye Belediyesi, 90 milyon lira da kamulaştırma bedeli olarak hak sahiplerine ödedi. Gezköy’de 300 bin metrekare, Ilıca Eski Mahalle birinci etapta 30 bin metrekare ve ikinci etapta da 55 bin metrekare olmak üzere, 385 bin metrekare alanın kamulaştırması tamamlanırken, Ilıca’da 81 bin metrekarelik Yeşil Mahalle’de de son aşamaya gelindi. Yine Ilıca’nın merkezinde bulunan 30 bin metrekarelik bahçe de kent park adıyla, mesire alanı olarak ilçeye ve Erzurum’a kazandırılacak.

İHALE SÜRECİ BAŞLADI

Ilıca’nın merkezini ilgilendiren Eski Mahalle ikinci etap için TOKİ’de ihale süreci başladı. 85 bin metrekare ikinci etap için imar planı onaylandı, vaziyet planı, renderlar ve mimari proje de hazırlanarak TOKİ’ye sunuldu. TOKİ ile birlikte yürütülen ve Ilıca’nın çehresi ile birlikte kaderini de değiştirecek projenin önümüzdeki bahar mevsiminde temelinin atılması planlanıyor. 85 bin metrekare alanı kapsayan ve Ilıca’nın merkezini ilgilendiren proje içerisinde, 380 konut, 110 işyeri, 1 kültür merkezi ve 30 bin metrekarelik mesire alanı bulunuyor.

15 MİLYONLUK BÜTÇEYLE, 90 MİLYONLUK DÖNÜŞÜM

Erzurum’da başta kentsel dönüşüm olmak üzere, belediyecilik alanında elde ettiği başarılarla her kesimin takdirini kazanan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Hemşehrilerimize hizmet etmenin gururunu ve mutluluğu yaşıyoruz.” dedi. Yıllık bütçesi 10-15 milyon lira arasında değişen bir belediye ile sadece 90 milyonluk dönüşüm gerçekleştirmenin önemli bir hamle olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Belediyecilik alanında elde ettiğimiz başarılarda en büyük pay sahibi hemşehrilerimizindir. Destek ve dualarıyla bizleri yalnız bırakmadılar. 300 yıllık tarihi bulunan Gezköy’de 300 bin metrekare alanı hemşehrilerimizle el ele verip, istişare ederek kamulaştırdık. Ilıca’da Eski Mahalle birinci etapta 320 konutu kura ile hak sahiplerine teslim ettik. İkinci etabın projeleri hazırlandı ve ihale süreci başladı. 81 bin metrekare alanı kapsayan Yeşil Mahalle’de yüzde 90 muvafakat sağlandı, ödemeler devam ediyor. 90 milyon lira, sadece kentsel dönüşüm için Aziziye ilçesinde hak sahiplerine ödendi. Ilıca Eski Mahalle’de artık ihale süreci başladı. Gezköy’de de tapu tescil davaları sonuçlandı ve sona yaklaşıldı. Erzurum’un girişine yakışır vizyon projelerle Aziziye ilçesi konumuna yakışır bir görünüme kavuşacaktır.” diye konuştu.

BAŞKAN CENGİZ’DEN HÜKÜMETE TEŞEKKÜR

Aziziye ilçesinin çehresini ve kaderini değiştirmek için yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Cengiz, geride bıraktığımız beş yıllık görev süremizde çok önemli hizmetler gerçekleştirdik. Hemşehrilerimizle güven ve gönül köprüsü kurduk, ekibimizle birlikte gecemizi gündüzümüze kattık. Başbakanımızın, hükümetimizin ve Erzurum Milletvekillerimizin desteklerini her zaman arkamızda hissettik. Geldiğimiz noktada hizmetin en mükemmeline layık olan aziz hemşehrilerimize hizmet etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadık. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere, yaptığımız projelere desteklerinden dolayı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize, Erzurum milletvekillerimize, il ve ilçe teşkilatlarımıza, TOKİ Başkanlığı’na hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Editör

Son Güncelleme: 04.12.2013 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yavuz 2013-12-06 23:49:56

Tebrikler başkan.acaba bahçeli evler mah.kuran kursu civarlarında varmı dönüşüm projesinde.

Avatar
mehmet tokaç 2013-12-04 19:54:47

başkanım seni tebrik ediyorum. şu kan emiciye para yedirmiyorsunya.

Avatar
nesimi 2013-12-04 19:54:05

başkanım allah senden razı olsun... şu türbe satanları da helak etsin