ILICA TERMAL TESİSLERİ, TERMAL TURİZMİN BAŞKENTİNDE

Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri, Türkiye’de ‘Termal Turizmin Başkenti’ olan Afyonkarahisar’da düzenlenen ‘Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi’nde tanıtım yaptı.

09 Haziran 2012 Cumartesi 16:26
ILICA TERMAL TESİSLERİ, TERMAL TURİZMİN BAŞKENTİNDE
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri, Türkiye’de ‘Termal Turizmin Başkenti” olarak bilinen Afyonkarahisar’da gövde gösterisi yaptı. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) ev sahipliğinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi” ANS Kampusu Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
7-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi”ne katılan Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri, Türkiye’nin sektördeki devleriyle birlikte tanıtım yaptı. Kongre Merkezi’nin bahçesine kadar taşan stantlar ziyaretçilerin adeta akınına uğradı.
Türkiye'nin termal sağlık turizminde geldiği noktayı hem yurt içi hem de yurt dışına duyurmayı amaçlayan kongrede, sektördeki yasal mevzuatlar ve jeotermal kaynakların korunmasıyla ilgili yapılması gereken düzenlemeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

TERMAL TURİZMİN DEVLERİ AFYONKARAHİSAR’DA
Afyonkarahisar Valiliği, belediye ve ATSO ile birlikte düzenlenen kongrede; Türkiye'de Termal Sağlık Turizmi Potansiyeli ve Dünya Örnekleri, Kaplıca ile Birlikte Uygulanan Fizik Tedavi ve Destek Yöntemleri, Akuatik Rehabilitasyon, Termal Sağlık Turizmi, Kaplıca Tedavisi ve Balneoterapi, Termal Turizmde Özel Konular ve Termal Sağlık Turizmi Tanıtımı ve Pazarlaması' başlıklı olmak üzere toplam 7 ayrı oturum gerçekleştirildi.
Üniversite Atatürk Kongre Merkezi'nde başlayan ve 9 Haziran’a kadar devam edecek olan kongreye 7’si yurt dışından, 31’i Türkiye’den bürokrat, akademisyen ve sektör temsilcisi olmak üzere toplam 38 panelist katıldı.
Kongreye katılan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da, Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri standını ziyaret etti. Prof. Dr. Yaylalı, organizasyonun önemine dikkat çekerek, Ilıca Termal Tesisleri’ni uluslararası bir kongrede görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

CENGİZ: TERMAL TURİZMİN MARKA DEĞERLERİYLE AYNI KULVARDAYIZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ulusal ve uluslararası fuar ve kongrelere katılan termal tesislerin artık Türkiye’de adından söz ettiren bir vizyona kavuştuğunu ifade etti.
Türkiye’nin jeotermal kaynak zenginliği ve potansiyeliyle termal turizm başkenti olarak gösterilen Afyonkarahisar’da sektörün devleri arasında tanıtım gerçekleştirmenin önemine vurgu yapan Başkan Cengiz, Erzurum’un termal turizm potansiyelinin, böylesine önemli bir organizasyonda yer almasının Erzurum’un termal turizmde attığı önemli bir adım olduğunu kaydetti.
Başkan Cengiz, “Ülkemizde olduğu gibi Erzurum’da da termal turizmin yıldızı giderek parlıyor. Bizim sorumluluğumuz bunu ülkemiz gündemine taşıyarak, şehrimize katma değer sunmaktır. Tüm ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtım gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. Yaklaşık üç yıldır katıldığımız organizasyonlarla Erzurum’un termal turizm potansiyeli ulusal ve uluslararası platformlarda adından söz ettirmektedir. Bu tanıtımlar, ilçemizin ve şehrimizin turizm geleceği açısından büyük önem arzetmektedir.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK KATILIM
Kongreye Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Milletvekilleri Doç. Dr. Sait Açba ve Kemalettin Yılmaz, Tayvan Ankara Büyükelçisi James C. H. Chen ve eşi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Orman Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in yanı sıra, Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Orta Asya ülkelerinden 100'ü aşkın termal turizm temsilcisi ile Türkiye’den termal, sağlık ve turizmle ilgili profesyoneller, yatırımcılar, tur operatörleri ve seyahat acentelerinin temsilcileri, yönetici ve akademisyenler katıldı.
Öte yandan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kongreye katılan firmalara birer teşekkür plaketi takdim etti. Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nin plaketini, Basın Danışmanı Recai Pak aldı.

Editör

Son Güncelleme: 09.06.2012 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.