ILICA'DAKİ GÖNÜL SOFRASINDAN TERÖRE LANET YAĞDI

Aziziye Belediyesi’nin geleneksel sokak iftarları programının Ilıca bölümünde Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Kaymakam Zafer Öz ve Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, terör olaylarını kınadılar

admin
admin
02 Temmuz 2016 Cumartesi 17:37
ILICA'DAKİ GÖNÜL SOFRASINDAN TERÖRE LANET YAĞDI
Aziziye Belediyesi’nin geleneksel sokak iftarları programı Ilıca’da devam etti. AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın ev sahipliğinde, Aziziye Belediyesi tarafından organize edilen iftar programına katılım oldukça yoğun oldu. İlçe halkının büyük ilgi gösterdiğini sokak iftarı Ilıca aziziye Caddesi’nde gerçekleşti. İftar programına Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın yanısıra Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Gürbüz Keleş ile kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, ilçe teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. 
ILICALI, SAHNEYE ŞEHİT AİLESİYLE BİRLİKTE ÇIKTI
Hep birlikte açılan oruçların ardından konuşma yapması için sahneye davet edilen Milletvekili Ilıcalı, sahneye Şehit Uzman Onbaşı Yunus Arda'nın babası Lütfü Arda ile birlikte çıktı. Aziziye Belediyesi'ne organizasyon için teşekkür eden Ilıcalı "Bu anlamlı gecede, Kadir Gecesi’nde, doğduğumuz topraklarda sizlerle birlikte olmak benim için büyük mutluluk. Aramızda, yakın zamanda şehit olan Yunus Arda'nın babası değerli hemşehrimiz Lütfü Bey var. Programımıza katılacağını öğrenince çok sevindik, Allah ondan razı olsun. Lütfü Bey'in şahsında tüm şehit ailelerine en derin şükranlarımızı sunuyorum. Onlara çok şey borçluyuz, onların ödediği bedeller yerde kalmayacak. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü, gereğini yapacaktır. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız ellerinden geleni yapıyorlar. Son demlerini yaşayan terörün Allah’ın izniyle kökü kazınacaktır. Geçtiğimiz gün de Atatürk Havalimanı'nda çok üzücü bir olay yaşadık. Bugün de o terör saldırısında şehit olan hemşehrimiz Murat Güllüce'yi ebediyete uğurladık. Allah bütün şehitlerimize rahmet etsin, yaralılara acil şifalar versin." dedi.
ÖZ: GÜZEL İLÇEMİZİN, GÜZEL İNSANLARI GÖNÜL SOFASINDA BULUŞUYOR
Aziziye Kaymakamı Zafer Öz ise, üç yıldır devam eden sokak iftarları geleneğiyle tüm güzellikleri bir arada yaşadıklarını ifade ederek, “Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Güzel ilçemizin güzel insanlarını gönül sofrasında buluşturuyor. Oruçlarımızı birlikte açıyor, dualara birlikte amin diyor, bu mutluluğu ortak oluyoruz. Ramazan ayı rahmet ayı, günahların affolunduğu bir ay. Düşündüklerimize, umduklarımıza nail olduğumuz ve sonunda Kadir Gecesi’nin içinde gizli olduğu bir ay. Ülkemiz sıkıntılı olaylar yaşıyor, ama millet olarak, devlet olarak kararlılığımızdan bir şey kaybetmiyoruz. Fakat gönlümüz kırılıyor, içimiz yaralanıyor. Bugün yine ilçemizden, Güllüce Köyü’müzden bir vatandaşımızı toprağa verdik. Terör hain yüzünü bu topraklarda ne yazık ki çok uzun zamandan beri gösteriyor. İbni Haldun, ‘coğrafya kaderdir’ diyor. Dolayısıyla biz bu cennet vatanımızda dört bir tarafı ne yazık ki bu vatanda gözü olan düşmanlarla çevrili bir şekilde hayatımızı idame ettiriyoruz. Allah’a hamdolsun bu millet, Türk milleti feleğin çemberin geçmiş bir millettir. En zor, en dar zamanlarda birlik ve bütünlüğünü korumuş, bütün cihana ve yedi düvele karşı gerektiğinde mücadelesini yapmış, istiklal harbini, kurtuluş savaşı mücadelesini gerçekleştirmiş bir millettir. Bugün de gerek içeride ve gerekse dışarıdaki düşmanlara karşı en iyi cevabı vermektedir.” diye konuştu.
ORHAN: GÖNÜL SOFRALARINDA BULUŞARAK TERÖRE DARBE VURUYORUZ
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan da, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’in böyle anlamlı bir iftar sofrasında, belediyemizce organize edilen ve milletvekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen geleneksel sokak iftarımıza hoşgeldiniz.” diyerek konuşmasına başladı. “Son günlerini yaşadığımız Ramazan ayının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.” diyen Başkan Orhan, şunları kaydetti: “Maalesef ülkemizin ve milletimizin birlik-beraberliğine kasteden alçak terörün hain tuzakları münasebetiyle ve bu saldırılara kurban verdiğimiz onlarca canın acısıyla, sofralara hüzünlü bir şekilde oturuyoruz. Unutmayalım ki, terörün asıl kast ettiği işte bu sokakta kurulan iftar sofrasında buluşan kişilerin birlik ve beraberliğini bozmaktır. Bu vesileyle, bugün burada toplanmış olmamız ayrı bir önem arzetmektedir. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, teröre, onların iç ve dış destekçilerine en büyük darbeyi hep birlikte vurmuş olacağız.”
ILICA’YI HAK ETTİĞİ NOKTAYA BİRLİKTE TAŞIYORUZ
Başkan Orhan, konuşmasında Ilıca’nın termal zenginlikleriyle ön plana çıkmış, şehrin batıya açılan kapısı konumundaki bir ilçe olduğuna da dikkat çekerek, “Ilıca, inşallah bundan sonraki süreçte hak ettiği noktaya kavuşacak bir yerleşim merkezimiz. Belediye olarak, Ilıcamızın kalkınması ve gelişmesi için elimizden gelen gayreti göstermekte, bu anlamda ilçe üzerinde gerçekleştirmiş olduğumuz projeleri de hızla sonuçlandırma arzusu içerisindeyiz. Bu çalışmalar içerisinde özellikle belirtmek istiyorum ki, bizlerden desteklerini esirgemeyen Erzurum milletvekillerimiz, Mustafa Ilıcalı hocamız, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, İçişleri Bakanımız Efkan Ala, diğer Erzurumlu bakan yardımcıları ve bürokratlarla birlikte bütün projelerimizi el ele sonuçlandırma gayretindeyiz. Bakanlarımıza, milletvekillerimize, bürokratlarımıza ve büyükşehir belediyemize projelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Başkan Orhan, terör saldırılarını da lanetledi ve şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerini tamamladı.
İftar programı, Erzurum musiki ve ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle sona erdi. İftar programında katılımcılara Osmanlı şerbeti ikram edildi. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.