İlçelerde yaya nöbeti

Erzurum’un ilçelerinde "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" etkinliği düzenlendi.

admin
admin
03 Ekim 2019 Perşembe 06:15
İlçelerde yaya nöbeti

Erzurum'un Karayazı ilçesinde "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyası çerçevesinde etkinlik düzelendi.

İlçe genelinde Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri gözetiminde gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Etkinlikte okul müdürleri ve öğretmenler gözetiminde öğrencilere "yaya güvenliği" konularında bilgiler verilerek uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Ekipler, araç sürücülerine de bilgilendirmelerde bulundu.

PASİNLER’DE YAYA GÜVENLİĞİNİN NÖBETÇİSİYİZ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Büro Amirliği ekiplerince Pasinler kent meydanı önünde öğrencilere, vatandaşlara ve sürücülere "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla hareket ederek eğitim ve bilgilendirme çalışması yaptılar.

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla bugün Erzurum’un Pasinler ilçesinde Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ve Köprüköy İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timlerince 13.00 - 13.30 saatleri arasında 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilişi nedeniyle ilçe merkezinde bulunan kent meydanı önünde araçlar durdurularak yaya geçidinden yayaların geçiş üstünlüğünü düzenledikleri etkinlikle anlattılar.

Pasinler Trafik Büro Amirliği ve Köprüköy İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timlerince yapılan eğitim ve bilgilendirme çalışmasında öğrencilere, vatandaşlara ve sürücülere, Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı.

Yapılan düzenleme ile "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca " Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz " sloganıyla bilinçlendir çalışması yapıldı.

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” programına İlçe Kaymakamı Ali Ada, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, Pasinler İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kaya, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hamza Moroğu, Pasinler İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Necip Sercan Cambaz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HORASAN’DA YAYA GÜVENLİĞİ NÖBETİ

Erzurum’un Horasan ilçesinde, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eşzamanlı düzenlenen "Yaya Geçidi Nöbeti Etkinliği" yapıldı.

İçişleri Bakanlığının trafik ve yaya Güvenliği etkinliklerinin devamı niteliğinde olan ve bu defa yaya güvenliğini sağlamak üzere “Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek” amacıyla başta okullarda olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Erzurum’un Horasan ilçesinde de etkinlik düzenlendi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube ve Erzurum İl Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü koordinesinde Horasan ilçe trafik jandarma ekipleri ve ilçe trafik polisi ekiplerinin katılımı ile Horasan-Kars karayolu ve Horasan Yavuz Selim Caddeleri üzerinde başlatılan etkinliğe İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yiğit, İlçe jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hikmet Kırmızıoğlu ve ilçede görev yapan sorumlu amirlerin her birinin farklı yaya geçitlerinde bizzat “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliğine katılarak yaya geçitlerinde sürücüleri bilgilendirdi.

İlçede düzenlenen etkinliğe Kamu Kurum Müdürleri, STK'lar, engelliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AŞKALE'DE YAYA GEÇİDİ NÖBETİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Aşkale'de de "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla "Yaya Geçidi Nöbeti" uygulaması gerçekleştirildi.

İstanbul Caddesi Dörtyol kavşağındaki gerçekleşen uygulamaya İlçe Kaymakamı Mehmet Aksu, Emniyet Müdür Vekili Can Koray Elbistan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Semih Karakaş , Milli Eğitim Müdürü Serhat Erdem kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Uygulamada İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe JandarmaTrafik Şubesi ekipleri, caddeden geçe vatandaşlara çeşitli bilgilendirme broşürleri dağıttı. Daha sonra Dörtyol kavşağında bulunan yaya geçidinde ilçe protokolü ve vatandaşlar, farkındalık oluşturmak için geçiş gerçekleştirdi.

Etkinlikle ilgili konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Aksu, "Vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için olmazsa olmazımızdırdır. Her şeyin başında çocuklarımız, öğrencilerimiz, büyüklerimizin, 7'den 70'e herkesin gündelik hayatında karşılaşabileceği ve ne yazık ki üzüntüyle, gözyaşıyla neticelenebilecek bir konu üzerinde hassasiyetle durmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla tüm sürücülerimizin böyle acılar yaşamamanız için konuya hassasiyet göstermesini rica ediyorum" dedi.

OLTU’DA YAYA GEÇİDİ NÖBETİ ETKİNLİĞİ

Erzurum'un Oltu İlçesi'nde “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Oltu İlçe Emniyet Müdürü ve personeli Oltu İlçe Jandarma ekipleri tarafından Oltu Yaşampark AVM kavşağında yaya geçidi nöbeti farkındalık etkiliğinde yaya ve sürücülere broşür dağıtarak bilgilendirdiler.

Oltu İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İzzet Ersoy, Jandarma ilçe bölük komutanı Ethem Gökbuğa ile birlikte sürücülere broşür dağıttılar bilgi verdiler.

Yapılan bilgilendirmeden son derece memnun kalan yayalar İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve Jandarma ekiplerine teşekkür ettiler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.