iEMEKLİ ORGENERAL KOÇMAN PAŞA VEFAT ETTİ

2000’li yıllarda Erzurum’da 9. Kolordu komutanlığı görevinde bulunan Emekli Orgeneral İsmail Koçman vefat etti.

13 Ağustos 2013 Salı 16:54
iEMEKLİ ORGENERAL KOÇMAN PAŞA VEFAT ETTİ
Emekli orgeneral İsmail Koçman için 1'nci Ordu Komutanlığı'nda basına kapalı yapılan törene Ergenekon Davası'nda müebbet hapis cezası alan Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ da çelenk gönderdi.
Önceki gün tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden 1. Ordu eski komutanı emekli orgeneral İsmail Koçman için 1. Ordu Komutanlığı'nda askeri tören düzenlendi. Basın mensuplarının alınmadığı törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Koçman ailesinin yakınları ile askeri erkan katıldı.
Musalla taşına konulan tabutun önüne Koçman’ın fotoğrafı ile Genelkurmay Başkanlığı tarafından kendisine verilen üstün hizmet madalyası konuldu.
Törenin ardından cenaze, Selimiye Camisi'ne getirildi. Buradaki törende de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Mutlu ile eski genelkurmay başkanlarından emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu hazır bulundu. Cami avlusunda taziyeleri, İsmail Koçman'ın eşi Hülya Koçman ile oğlu Serhat Koçman kabul etti.
Törene, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ergenekon Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırılan emekli orgeneraller İlker Başbuğ ile Hurşit Tolon, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi çelenk gönderdi.
Koçman'ın cenazesi, törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.
Cenaze törenin ardından İsmail Koçman’ın oğlu Serhat Koçman, kendisine duygularını soran basın mensuplarına, “Duygularım çok kısaydı. Onu da verdim gazeteye, çok teşekkür ederim” şeklinde yanıt verdi.
OĞLU İLANLA VEDA ETTİ
İsmail Koçman’ın oğlu Serhat Koçman, babasına gazetede yayınlanan ilan ile veda etti.
"Babama VEDA" başlığıyla yayınlanan ilanda şöyle denildi:
"Gözün karnı yokmuş, benimki o misal. Kabul et babacığım çok zamansız oldu vedan...
Tüm yurdu karış karış gezdiğin 46 senelik onurlu askerlik ihzmetin seni yormadı, yoramadı. Silah arkadaşlarına yapılanlara duyduğun kahır yorgunluğun artık sona erdi. Şimdi kimsenin seni üzemeyeceği bir yerdesin. Sevenlerin seni hiçbir zaman unutmayacak: hep bu gülen yüzünle hatırlayacak.
Huzur içinde yat sevgili babacığım.
Oğlun Serhat KOÇMAN"

ORGENERAL İSMAİL KOÇMAN KİMDİR?
Orgeneral İsmail Koçman 1943 Yılında Karasu/Sakarya?da Doğmuştur. 1962 Yılında Kara Harp Okulundan, 1963 Yılında Topçu Okulundan Mezun Olmuştur.
1973 Yılına Kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına Bağlı Çeşitli Birliklerde Takım, Bölük Ve Batarya Komutanlığı Yapan Orgeneral Koçman, 1975 Yılında Kara Harp Akademisinden Mezun Olmuştur.
Kurmay Subay Olarak Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay Teşkilat Ve Eğitim Daire Kurs Şube Müdürlüğü, Maltepe Askeri Lisesi Komutanlığı, 2 nci Piyade Tümen 197 nci Piyade Alay Komutanlığı, 1 Nci Ordu Personel Başkanlığı, 8 Nci Kolordu Kurmay Başkanlığı ve 28 nci Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Görevlerini Yürütmüştür.
1992 Yılında Tuğgeneralliğe Terfi Etmiştir. Tuğgeneral Rütbesi İle Kara Kuvvetleri Eğitim Daire Başkanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Görevlerinde Bulunmuş, 1996 Yılında Tümgeneralliğe Terfi Etmiştir. Tümgeneral Rütbesi İle Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı İle Levazım Maliye Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Görevlerinde Bulunmuş, 2000 Yılında Korgeneralliğe Terfi Etmiştir. Korgeneral Rütbesi İle 9ncu Kolordu Komutanlığı Ve Kara Kuvvetleri Denetleme Ve Değerlendirme Başkanlığı Görevlerinde Bulunduktan Sonra 2004 Yılında Orgeneralliğe Terfi Etmiştir.
Orgeneral Rütbesi İle Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Görevinde Bulunmuş, 30 Ağustos 2006 Tarihinden Geçerli Olarak 3ncü Ordu Komutanlığı Görevlerinde bulunmuş ve 2007 Yılında 1inci Ordu Komutanlığı görevine atanmıştır.
Bayan Neriman Koçman ile evli olan Orgeneral İsmail Koçman’ın bir çocuğu vardır.

Editör

Son Güncelleme: 13.08.2013 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.