Horasan Belediyesi'nden çevre hassasiyeti

Horasan Belediyesi çam ağaçlarını kesmek yerine taşıyarak, çevre konusunda örnek bir hassasiyet sergiledi.

admin
admin
11 Temmuz 2017 Salı 13:03
Horasan Belediyesi'nden çevre hassasiyeti

Erzurum'un Horasan Belediyesi, son günlerde tartışma konusu olan ağaç kesme olaylarında herkese örnek olacak bir çalışmaya imza attı. İnşaat çalışmalarına engel olan 20 yıllık çam ağacı, sökme dikme makinesiyle taşınarak başka bir bölgede toprakla buluşturuldu.

Horasan ilçesine yeni yapılacak olan Hükümet Konağı inşaat alanında kalan ağaç, sökme dikme makinası ile yeri değiştirilerek Kazım Karabekir Mahallesinde bulunan Üçgen olarak adlandırılan yeşil alana taşındı. İnşaat yapımını engellediği gerekçesiyle ağacın kesilmesi için belediyeye başvuruda bulunan yetkililere Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın ağaç kesmek yerine daha farklı bir yöntem sundu. Başkan Aydın, 20 yaşındaki çam ağaçlarının kesilmemesi gerektiğini belirterek, başka bir yere taşınmasını önerdi. Bunun üzerine hemen çalışmalara başlandı. Başkan Aydın'ın girişimleriyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi ne ait ağaç sökme dikme makinesi getirildi. Horasan'da ilk kez gerçekleştirilen uygulama vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Ağaç sökme işlemini yerinde inceleyen Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın topluma önemli mesajlar verdi. Aydın, “İlçemize yapılacak olan Hükümet Konağı inşaat alanına giren ve kaldırılması gereken ağaçlar noktasında talepler geldi biz bu güne kadar hiçbir ağacı kesmedik. İnşaat çalışmalarını engelleyen bu ağacın kesilmesine müsaade edemezdik. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp ağaç söküm ve nakil aracını kendilerinden rica ettik. Büyükşehir Belediyesi aracı hemen gönderdi. Bu haliyle inşaat yapımına engel olan bu ağacı kesmekten kurtarıp, bulunduğu yerden alarak Kazım Karabekir Mahallemizde belirlediğimiz yeşil alanda belirlemiş olduğumuz yere yeniden dikiyoruz. Böylelikle 20 yıl verilen emeklerle yetişmiş, hükümet konağı bahçesinde verdiği güzel görüntüsü ile bundan sonra da Üçgen olarak adlandırdığımız yeşil alanda aynı güzellikleri verecektir” dedi.

Ağaç sökme işlemini izleyen vatandaşlar, alkışlar eşliğinde Horasan Belediyesi’ne teşekkür etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.