HES heyelana yol açtı

Erzurum'da HES barajı borusundaki sızma heyelana yol açtı.

admin
admin
25 Mayıs 2022 Çarşamba 07:06
HES heyelana yol açtı

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı ve Pehlivanlı Mahallesi dolaylarında HES barajı borusundaki sızmadan kaynaklı heyelan meydana geldi.

Olay sonrası bölgeye, AFAD, Jandarma, Emniyet, Karayolları, DSİ ve belediye ekipleri sevk edilirken, Pehlivanlı Mahallesi'ndeki 10 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Bağbaşı ve Pehlivanlı mahalleleri arasında hasar gören 2 köprü ise geçici olarak araç trafiğine kapatıldı.

Bölgede incelemede bulunan Vali Okay Memiş, “Heyelan nedeniyle burada göl oluştu ve suyu tahliye ettikten sonra geçici yol vereceğiz. Elektrik hatlarını tamir edeceğiz, hayatı normale döndüreceğiz. HES'in kusuruyla ilgili gerek idari ve gerek adli her türlü soruşturma başlatıldı. Gereken yapılacak ve zararlar telafi edilecek.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 26.05.2022 07:19
Anahtar Kelimeler:
ErzurumTortumHESHeyelan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.