HEM MÜDÜR, HEM MEMUR, HEM DE HİZMETLİ

Erzurum’un Olur ilçesinde kendisini yerleşim birimindeki eğitim ve öğretime adayan İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Zeki Can, kütüphanede hem müdür, hem memur hem de hizmetli olarak çalışıyor.

26 Kasım 2012 Pazartesi 09:26
 HEM MÜDÜR, HEM MEMUR, HEM DE HİZMETLİ
Cengiz DURULAR haberi...

Erzurum’daki eğitim gönüllüsü Zeki Can’ı Olur ilçe halkı, yerleşim birimindeki eğitim ve öğretime sunduğu katkıyla tanıyor. 1991’den beri kendisini okumaya adayan eğitim neferini meslektaşlarından ayıran en büyük fark okumak için her türlü vazifeyi kendisine şiar edinmesi. Gece demeden gündüz demeden uzun yıllar görev yaptığı kütüphanenin hem müdürü, hem memuru hem de hizmetlisi olan Zeki Can, “Okuyan bir nesil için yapmayacağım şey yoktur” diyor. Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra ilçenin eğitim ve öğretim seviyesini yükseltmek için çaba harcayan Olur İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Can, kurumdaki kitap sayısını 20 yılda 15 bine çıkardı. Kütüphanenin kapılarını 7’den 70’e herkese açan, kurumu bir okula kısacası sosyal donatı alanına çeviren eğitim gönüllüsü aynı zamanda bir şair. Zeki Can’ı kimi zaman elinde bezle büyük bir değer verdiği kitapların tozlarını silerken ya da temizlik yaparken görebilirsiniz. Bir müdür ya da memurdan öte bir öğretmen olan Zeki Can’ı en çok ilköğretim çağındaki öğrenciler çok seviyor. Zamanının büyük bir bölümünü çocukları okumaya yönlendirmekle değerlendiren gönül adamı, Pusula’ya yaptığı açıklamada, kamu kurumlarının yöneticileri, fedakar öğretmen ve idarecilerle ilçenin okuma oranını yükseltmeyi bir vazife olarak adlettiklerini söyledi.
 
“Yeterki okusunlar her gün temizlik yapmaya razıyım”
Olur İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Zeki Can, okumanın yaşının olmadığını ifade ederek, “Çocuklar yeterki okusunlar her gün temizlik yapmaya razıyım” dedi. Can, “Olur ilçemizin eğitim seviyesi çok yüksek. Burada eğitim ve öğretim için herkes seferber olmuş bir durumda. Bizler hiçbir zaman üstlendiğimiz vazifeden çekinmeyiz. Yavrularımızın, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yapmayacağımız şey yoktur. Ben uzun bir süredir hem müdür hem memur hem de bir hizmetli gibi çalıştım. Bundan hiç çekinmiyorum. Çocuklarımız yeterki okusun ve büyük adam olsun onlar için her şeyi yaparız” diye konuştu.
 

Editör

Son Güncelleme: 26.11.2012 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.