Haydi İMO, toparlan artık!

Haydi İMO, toparlan artık!

admin
admin
26 Aralık 2017 Salı 12:51
Haydi İMO, toparlan artık!

Vedat REFAYELİ

Çoğu sivil toplum örgütlerinin son yıllarda giderek sıradanlaştığı, eskisi gibi ‘etkin’ ve ‘yetkin’ olmadığı bir sır değil. Şu veya bu sebeplerden dolayı bir çok sivil toplum örgütü beklenen aktiviteden uzak ve de işi rutine bağlamış durumda. İnşaat Mühendisleri Odası, benim için olmazsa olmaz bir örgütlerin başında gelir.

Oldum olası da onu bir çoğundan ayrı tutarım. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok, anlamlar yüklemem de hiç boşa değildir. Sadece Erzurum’da değil, tüm ülkede önemi her geçen gün artan bir kuruluştur. Geçtiğimiz günlerde 25’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan Erzurum İnşaat Mühendisleri Odası bugüne kadar etkin bir faaliyet ortaya koymuş mudur, üzülerek söylüyorum ki HAYIR! Hangi ara İnşaat Mühendisleri Odası topa girmemeye alıştı, artık bunu da bir kenara bırakmanın zamanı gelmiştir.

İlhan Tohumcu yönetimindeki odadan, hele de 25 yılı geride bırakmışken beklentilerim daha da artmıştır. Heyecanlı olduklarını ve her bir yönetim kurulu üyesinin şehirle ilgili kaygılarını da bildiğim için bir an önce rutinden sıyrılıp bir farkındalık oluşturmalarını istiyor ve bekliyorum. Sen kesinlikle herhangi biri değilsin, İnşaat Mühendisleri Odası’sın! Senin bu şehir için hem işin hem de sorumluluğun çok!

Artık tekmeye kafa sokmanın, bu şehrin mimari yönden hiç olmazsa Malatya’ya benzetilmesinin zamanı gelmiş de geçiyor bile! Dilerim Sevcan Orhan’la 25’nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle iz bıraktın, bundan sonra da şehrin imar sorunlarının çözümü konusunda da iz bırakır, tarihe geçersin!

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumİMOIlhan Tohumcu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.