HALA SOĞUKTA OTURUYOR

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Hilalkent semtinde yaşayan 35 yaşındaki Sadrettin Gümüşgöz, doğalgaz faturasını ödeyebilmek için kanını satmasına rağmen halen doğalgazı açılmadığı için soğukta oturuyor.

23 Şubat 2013 Cumartesi 16:14
 HALA SOĞUKTA OTURUYOR
Geçtiğimiz günlerde İHA’nın gündeme getirdiği Sadrettin Gümüşgöz, 114 TL tutarındaki doğalgaz faturasını ödeyebilmek için kanını satmıştı. Gümüşgöz, kanını satıp doğalgaz faturasını ödemesine rağmen hala soğukta yaşamını sürdürüyor.

3.5 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşi tarafından terk edilen 2 çocuk babası Sadrettin Gümüşgöz, doğalgaz faturasını ödeyemediği için doğalgazı kesildi. Hastalığından dolayı çalışamaz halde olan Gümüşgöz bütün zorluklara rağmen hayatını devam ettirmeye çalışıyor. SYDV tarafından yaptırılan konutlarda oturan Gümüşgöz 114 TL gelen doğalgaz faturasını ödeyemeyince son çare olarak kanını satarak doğalgaz faturasını ödemek istedi. Sadrettin Gümüşgöz bulunması zor olan 0 RH negatif kanını satılığa çıkardı ama hiç kimse kanını satın almak için arayıp sormayınca çözüm olarak kendisi kanını satmak için hastaneleri gezdi. 0 RH negatif kana ihtiyacı olan bir hastayı duyması üzerine hemen hastaneye giden Gümüşgöz, 100 TL karşılığında kanını sattı.

Soğukta oturmamak için kanını sattıktan sonra 114 TL’lik doğalgaz faturasını ödeyen Gümüşgöz, merkezi sistemli doğalgazla ısınma olduğu için diğer site sakinleri doğalgaz paralarını ödeyemediğinden dolayı doğalgaz firmasınca sökülen doğalgaz saatini yerine geri takıldı Ancak diğer abonelerin faturalarını ödememesi nedeniyle Gümüşgöz’ün evininde bulunduğu evlerin doğalgaz vanaları söküldü.

Faturasını ödemek için 100 TL karşılığında kanını satan Sadrettin Gümüşgöz’ün faturasını ödemek için yaptığı çaba ve uğraşlar boşa çıktı. Gümüşgöz, kanını satıp doğalgaz faturasını ödediği halde hala soğukta oturmaya devam ettiğini ve yaşadığı sorunun çözümü noktasında yetkililerden destek beklediğini ifade etti.

Editör

Son Güncelleme: 23.02.2013 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.