Güzel: 19 Mayıs, tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, “19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemâl ve arkadaşlarının başlattıkları kutlu yürüyüş tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.” dedi.

admin
admin
19 Mayıs 2021 Çarşamba 12:58
Güzel: 19 Mayıs, tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Güzel, “Emperyalist güçlerin, “Hasta Adam“ dedikleri Osmanlı İmparatorluğu’nun, son nefesini vermesini bekledikleri o karanlık günlerde, bağımsızlık meşalesinin asla sönmeyeceğini tüm dünyaya duyurmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Mustafa Kemâl ve arkadaşlarının başlattıkları kutlu yürüyüş tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Güzel, mesajında şunları kaydetti: “Umutların tükenmekte olduğu o günlerde, Samsun’dan Anadolu’ya ideali ve imanı götürüp, Milli Mücadele’yi başlatarak emperyalist güçlerin tüm hesaplarını bozup, geldikleri gibi gitmelerini sağlayan Mustafa Kemâl ve arkadaşları, tüm dünyaya hürriyet,uğruna ölmeye karar verenlerin neler yapabileceklerini duyurmuşlardır. Samsun’a çıkarak Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun ilk adımını atan Mustafa Kemâl ve arkadaşları başlattıkları bu şanlı yürüyüşle mazlum milletler içinde büyük bir esin kaynağı olmuştur. 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, “Bağımsızlık, uğrunda ölmesini bilenlerin hakkıdır” diyerek bu düşünceyi 19 Mayıs 1919’da Anadolu’ya taşıyan Mustafa Kemal’in ve dava arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygı ve tazimle eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.