Güle Güle Canısı

Tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden ünlü sanatçı İbrahim Erkal, son yolculuğuna uğurlandı.

admin
admin
13 Mayıs 2017 Cumartesi 14:07
Güle Güle Canısı

Ünlü Sanatçı İbrahim Erkal, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Erkal için öğle namazının ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Cenazede taziyeleri Erkal'ın annesi Hatice, kardeşi İbrahim, eşi Filiz ve oğlu Levent Erkal taziyeleri kabul etti.

Cenazeye Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Ali Müfit Gürtuna, Erkal'ın eşinin amcası Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgül, müzik yapımcısı Şahin Özer ile İzzet Yıldızhan, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Gökhan Tepe, Mahsun Kırmızıgül, Hakan Altun, Kutsi, Nihat Doğan ve Emine Ün gibi isimler katıldı.

İMAMDAN VATANDAŞLARA UYARI

Cenaze namazı yoğun kalabalık nedeniyle geç kılındı. Zaman zaman izdihamın yaşandığı törende cami imamı vatandaşları uyardı. Cenaze namazının kılınmasının ardından ünlü sanatçı için helallik alındı. Erkal'ın cenazesi tekbir ve salavatlarla cenaze aracına götürüldü. Bu sırada yoğun kalabalıktan dolayı cenazenin araca güçlükle götürüldüğü kameralara yansıdı.

İbrahim Erkal'ın cenazesine katılan şarkıcı Arif Susam, sanat dünyasına vefasızlık gerekçesiyle tepki gösterdi. Susam, "Cenazede sanatçılardan kimse yok. Böyle bir günde hatırlamayacaklarsa ne zaman hatırlayacaklar" dedi.

"SAHTE İLİŞKİLER İÇİNDEYİZ"

Cenaze öncesinde kısa bir açıklama yapan İzzet Yıldızhan, “Benim kan kardeşim kendisi, biz ailecek iç içe yaşıyorduk. Talihsizlik faturayı kendi çok ağır ödedi. İyi bir insandı, çektiği eziyeti başkalarına yansıtması gerekirken içine atıp, tansiyon, şeker gibi streslerin bütününü kendine yarattı. Faturayı ağır ödedi" dedi.

Bir gazetecinin sanat camiasından katılımın az olduğu şeklindeki sorusu üzerine Yıldızhan, “Olmaları gerekir diye düşünüyorum. Çok vefasız bir işin içindeyiz. İnsan onun için önce ailesine sonra etrafındaki ilişkilerine dostluklarına sıkı sıkı sarılmalı. Sahte olduğunu görüyoruz. Sahte ilişkiler içindeyiz. Burada son görev, bir dua etmek, arkasından namaz kılmak camia olarak da son görev" diye konuştu.

SUSAM: BUGÜN GELMEYECEKSENİZ HANGİ GÜN GELECEKSİNİZ

Sanatçı Arif Susam da bir açıklama yaparak, “Söylenecek bir şey yok gencecik kardeşimizi kaybettik. Şimdiye kadar kimseye kötülüğü olmayan, sanat camiasında tanıdığım kimsenin kalbini kırmayan çok değerli bir kardeşimizdi. Allah'ın takdiri, mekanını cennet etsin, geride kalanlara sabır versin. Yeni doğmuş çocuğu vardı, 40 günlük. Gelmeyenlerde sağ olsun, gelenlerde sağ olsun. Bir yerde sanatçılarda da vefasızlık örneği bunlar. Her şey insanlar sağ iken demek ki iyiymiş. Öbür dünyaya göç ettiklerinde dostluk orada bitiyormuş. Son görevimizi yapmaya geldik biz, bugün gelmeyeceksiniz de ne zaman geleceksiniz? Her şey sağlığında mı güzel?" diye konuştu.

“İBRAHİM'İ KAYBETMEK ŞU ANDA GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜCÜ"

Gökhan Tepe de, “Son görevimizi yapmak için dualarla caminin avlusundayız. Çok derin bir üzüntü hissediyorum. Eminin benimle birlikte hepiniz aynı üzüntüyü yaşıyorsunuzdur. Takdiri ilahi" dedi.

Eski manken ve oyuncu Emine Ün ise, “İbrahim'i kaybetmek şu anda gerçekten çok üzücü. Hem ona üzülüyorum, hem eşine üzülüyorum, hem çocuklarına üzülüyorum, hem annesine üzülüyorum. Yarın anneler günü. Karmaşık duygular içindeyim. Çok erken bir veda oldu" şeklinde konuştu.

KURTOĞLU: TERBİYE TİMSALİYDİ

Müzisyen Cengiz Kurtoğlu ise, "Canımız kardeşimizi kaybettik. Huzur ve nurlar içinde yatsın. Hep birbirimize razı olduk. 27 yıldan beri, başlangıçtan bugüne kadar, çok önemli bir kardeşimiz ve değerimizdi. Terbiye timsaliydi. Canım kardeşim benim. Rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun." ifadelerini kaydetti.

OĞLU SAF TUTTU

Cengiz Kurtoğlu, Mahsun Kırmızıgül, Kutsi, Hakan Altun ve Nihat Doğan da tabutun başına gelerek bir süre dua etti. Kalabalık nedeniyle cenaze namazı için safların oluşturulmasında zorluk yaşandı. Cenaze namazı sırasında Erkal'ın 11 yaşındaki oğlu Levent Erkal da saf tuttu.

Cenaze namazının ardından Erkal'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu cenaze aracına taşındı. Erkal, Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

BİR AY YOĞUN BAKIMDA KALDI

12 Nisan'da Maltepe'deki evinin otoparkında baygın halde bulunan İbrahim Erkal, beyin kanaması ön tanısı ile hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi gören 50 yaşındaki sanatçı, 9 Mayıs'ta beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından 11 Mayıs Perşembe gecesi hayatını kaybetmişti.

Editör

Son Güncelleme: 14.05.2017 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.