GÖZÜNÜ MAKAM HIRSI KARARTTI

30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den yeniden aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i makam hırsı sardı.

28 Şubat 2014 Cuma 09:22
GÖZÜNÜ MAKAM HIRSI KARARTTI
Giderayak etik olmayan birçok davranış sergileyen Küçükler, birçok yandaşını sözleşmeli olarak işe başlatırken, kendisine rakip olan Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sıddık Arslan’ın yerine de başka ismi atayarak, skandal bir kararın daha altına imza attı.
Yeniden aday gösterilmediğini öğrenince, kurum içinde adeta atama rüzgarı estiren Küçükler, kendisine yakın olan isimleri önemli görevlere atarken, kurum için ter döken bir çok vasıflı taşeron personeli bir tarafa bırakarak, dışarıdan sözleşmeli personeller alıyor. Küçükler’in bu kararı başta taşeron personellerden olmak üzere kamuoyundan büyük tepki toplarken Erzurumlu olmayan birkaç ismi de sözleşmeli olarak işe başlatması belediyedeki taşeron işçileri adeta isyan ettirdi. Seçimlere yakın kurum içindeki atamaların ve alınan personellerin mercek altına alınması gerektiğini belirten bir belediye yetkilisi, “Bu kadar işgüzarlık, bu kadar gözünü makam hırsı bürümüş bir başkan daha görmedik. Erzurum’da seçim yarışı iki parti arasında geçtiğine göre, AK Parti Adayı Mehmet Sekmen ile MHP Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın’ın bu duruma ses çıkarmamasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olacak isim görevden alacağı, genel sekreter, yardımcıları ve daire başkanları yargıya gideceği için mahkemelerle uğraşmaktan iş yapamayacak. Başkanın kendisi etik anlayıştan bihaber olabilir, ama bu şehrin kaderi böyle küçük vizyonların elinde oyuncak edilemez.” dedi.
AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDU, HAYATINI ALT ÜST ETTİLER
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcılarından Sıddık Arslan’ın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yaptığı başvuru, hayatını altüst etti. Aday gösterilmeyen Arslan, Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevine dönmek isteyince de, tenzili rütbe teklifi ile karşılaştı.
Büyükşehir Belediyesi’nde 9 yılını dolduran Sıddık Arslan bir süre önce görevinden ayrılarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi başkan adalığı için başvuru da bulundu.  Aday adayları içerisinde en fazla ter döken aday olarak tanınan Sıddık Arslan,  aday gösterilmeyince görevine bir süre önce dönmek istedi. Arslan, Büyükşehir Belediyesi Personel Daire Başkanlığı’ndan aldığı yanıtla adeta şok oldu. Büyükşehir’deki Genel Sekreter Yardımcısı kadrolarının dolu olması yüzünden Daire Başkanlığı görevi teklif edilen Arslan’ın yasal yollara başvuracağı belirtildi.
Aday adayları içerisinde en çok çalışan kişi olan Sıddık Aslan, daha önce Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapmıştı.

Editör

Son Güncelleme: 28.02.2014 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.