ETÜ’den deprem bölgesine teknik destek

ETÜ ayni ve nakdi yardımlarının yanı sıra öğretim üyelerinden oluşan bir ekiple akademik saha araştırması çalışmalarına devam ediyor.

admin
admin
22 Şubat 2023 Çarşamba 10:34
ETÜ’den deprem bölgesine teknik destek

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye yardım için her türlü imkânını seferber eden Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ayni ve nakdi yardımlarının yanı sıra Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan bir ekiple akademik saha araştırması çalışmalarına devam ediyor.

TÜBİTAK 1002-C: Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı ile desteklenen “6 Şubat 2023, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan Depremleri Sonrası Saha Gözlem Çalışması” başlıklı proje kapsamında 14 Şubat 2023 Salı günü bölgeye hareket eden ekip, depremden etkilenen yerleşim yerlerinde yapısal performans inceleme çalışmalarını tamamladı.

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlker Kazaz başkanlığında Dr. Öğr. Üyesi Dilek Okuyucu, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Gürbüz, Arş. Gör. Burak Gedik, doktora öğrencileri Öğr. Gör. Ensar Didin ve İsmail Hakkı Bilge’den oluşan ekip, depremden etkilenen yerleşim yerlerindeki yapılar üzerinde gözlemsel inceleme çalışması gerçekleştirerek Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep ve Hatay il merkezleri ile Gölbaşı, Pazarcık, Nurdağı, İslahiye ilçelerinden elde edilen veriler doğrultusunda rapor hazırlama çalışmalarına başladı.

Akademik saha gözlem çalışmalarının yanı sıra, deprem bölgesindeki yerleşim yerlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen hasar tespiti çalışmalarına ETÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelleri İnş. Müh. Faruk Çağlaroğlu, İnş. Müh. Mehmet Güngör ve İnş. Müh. Davut Altındağ ise Malatya’ nın Kuluncak ilçesinde hasar tespiti çalışmalarına devam ediyor.

ETÜ DEPREM BÖLGESİNDE YARDIM SEFERBERLİĞİNDE

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) toplanan ayni ve nakdi yardımlar deprem bölgesine ulaştırılmaya devam ediyor.

Depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ETÜ mensupları ve Erzurumlu hayır sever iş insanlarından toplanan mont, ısıtıcı, iç giyim, ayakkabı, tüp, kişisel ve genel hijyen malzemeleri üniversite tarafından tahsis edilen kamyona yüklenerek depremin en çok sarstığı şehirlerden olan Hatay’a ulaştırıldı.

ETÜ Personel Daire Başkanı Abdulmütalip Çetin’in koordinasyon merkezindeki yetkilerle yapmış olduğu görüşmeler sonucunda, toplanan yardımlar Hatay’ın Antakya İlçesine bağlı Kisecik ve Yaylacık köyleri ile Defne İlçesine bağlı Hancağız köyünde bulunan vatandaşlara dağıtıldı.

Ayrıca bölgeye giden ekipte yer alan ETÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Melikşah Turan ve Dr. Öğr. Üyesi İzzet Ülker bölgedeki depremzedelerle bir araya gelerek ön iyileştirme ve rehabilitasyon çalışmalarına katıldı.

Ekip daha sonra depremde ailesiyle birlikte hayatını kaybeden Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Rabia Elmacı’nın akrabalarını ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın ve ETÜ Ailesi’nin taziye dileklerini iletti.

Bölgeye ulaştırılan yardımlara ilişkin konuşan Rektör Çakmak felaketin ilk gününden itibaren tüm imkanların seferber edildiğini belirterek: “Depremzedelerimiz için üniversitemiz genelinde ayni ve nakdi yardım kampanyaları başlattık. Toplanan malzemeleri ilgili kurum ve kuruluşlarımızla koordinasyon kurarak deprem bölgesine ulaştırıyoruz. Yalnızca üniversitemiz personelleri ve öğrencileri değil aynı zamanda Erzurumlu hemşerilerimiz ve iş insanlarımız da kampanyamıza dahil olarak çeşitli yardımlarda bulunuyorlar. Bu zor günümüzde yardımlarını esirgemeyen ve Gecesini gündüzüne katarak bölgede çalışmalarını sürdürün ekiplerimize bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 24.02.2023 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.