ETSO SEÇİM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkan Adayı A. Mustafa Güvenli, “Erzurum’daki esnafımız, ticaret erbabımız, sanayici ve işadamlarımız, özgür iradeleriyle kesinlikle değişimden yanalar” dedi.

23 Nisan 2013 Salı 15:50
 ETSO SEÇİM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) seçim günü yaklaşırken, adayların seçim çalışmaları da hız kazanmaya başladı. Mevcut Başkan Lütfü Yücelik’in karşısına aday olarak çıkan ve ardından ETSO Başkanlığı’nın bir diğer adayı Murat Resuloğlu ile güç birliği kararı alan Güvenli, Erzurum’daki iş dünyasının değişimden yana olduğunu bir kez daha yineledi.

Seçime kırmızı oy pusulası ile ittifak halinde girecek olan Güvenli ve Resuloğlu, meclis üyeliğine aday işadamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Güvenli ve Resuloğlu, ortak hareket etme kararı aldıkları meclis üyeliklerine aday işadamlarıyla seçim öncesinde görüş alışverişinde bulundu. Erzurum’daki hemen her sektörden temsilcilerin katıldığı akşam yemeğinde, seçim çalışmaları ve gelinen noktayla ilgili olarak geniş kapsamlı bir durum değerlendirmesi yapılırken, görüş alışverişine daha sonra Pelit Meydanı’ndaki seçim irtibat bürosunda gruplar halinde devam edildi.

4 MAYIS’TAKİ SEÇİM ÖNCESİNDE HER AYRINTI GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Meclis üyeliğine aday işadamlarıyla birlikte geç saatlere kadar devam eden seçim çalışması kapsamında, meslek gruplarıyla ilgili olarak geniş kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Seçim öncesinde her ayrıntı gözden geçirilirken, 4 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin Erzurum için dönüm noktası olacağı görüşü savunuldu. Adaylar, sandık başına gidecek olan şirket yöneticilerine birlik ve beraberlik mesajları vermeyi de ihmal etmedi.

Erzurum’daki iş dünyasının nasıl bir Ticaret ve Sanayi Odası hayal ettiğine daha önceki açıklamalarında sık-sık yer verdiğini hatırlatan A. Mustafa Güvenli, “Bizim şu anda verdiğimiz bu mücadele; üyesinden kopuk olmayan ve iş dünyasının ihtiyaçlarını tespit edebilen, yanı sıra verdiği hizmetlerin etkinliğini ölçebilen bir TSO oluşturmak içindir. Bu bağlamda ETSO’yu çok daha dinamik bir yapıya kavuşturmak, üyeleriyle el ele hareket etmesini sağlamak ve Erzurum’un sosyo-ekonomik geleceği için hep birlikte yepyeni bir vizyon oluşturmak istiyoruz” dedi.

GÜVENLİ: “ETSO, ÜYESİNİN GÜCÜNE GÜÇ KATAN BİR YAPIYA KAVUŞACAK”

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) katılımcı bir yönetim anlayışını hakim kılmak istediklerinin altını çizen Güvenli, “Unutulmamalıdır ki, TSO’lar, iş dünyasına yol gösterebildikleri, danışmanlık yapabildikleri, işletmeleri tanıtabildikleri, yeni markalar oluşturabildikleri ve üyelerinin ufkunu açabildikleri zaman başarılı olurlar. Bizim ETSO ile ilgili amacımız özetle; Erzurum’daki esnafa, tüccara, sanayiciye ve işadamlarına güç kazandıran ve dahi bu güce güç katabilen bir yapıyı kurmaktır” diye konuştu.

Seçim heyecanının Erzurum’daki tüm iş çevrelerini sarıp sarmaladığını vurgulayan Mustafa Güvenli, “İşte bu süreçte bize düşen asıl görev; ETSO’da yönetim ve anlayış değişiminden yana olan Erzurum’daki iş dünyasını temsil edebilmektir. Bize duyulan bu güveni inşallah boşa çıkarmayacağız. El ele verdik, gönül birliği içerisinde hareket ediyoruz. Seçimleri mutlak başarıyla nihayete erdireceğimize olan inancımızı aynı şekilde ekip arkadaşlarımızda da görüyor ve gözlemliyoruz. En önemlisi ise; her biri birbirinden değerli iş adamlarımızdan gördüğümüz büyük desteğin, moral ve motivasyonumuzun asıl kaynağını oluşturuyor olmasıdır” şeklinde konuştu.

RESULOĞLU: 4 MAYIS’TAKİ SEÇİMLER ERZURUM İÇİN TARİHİ BİR FIRSATTIR

Murat Resuloğlu da, 4 Mayıs’taki seçimlerin ETSO’ya yeni ve etkin bir vizyon kazandırmak için tarihi bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, Erzurumlu iş çevrelerine zihniyet değişimi çağrısı yaptı.

ETSO’nun gelinen nokta itibariyle iş dünyasının beklentilerine cevap veremediğini ileri süren Murat Resuloğlu, “Erzurum’daki esnafımız, tüccarlarımız ve işadamlarımız maalesef layık oldukları biçimde temsil ve ifade edilemiyorlar. Çünkü ETSO’da, ETSO’nun sahip olduğu konumun ve gücün farkında olmayan bir yönetim anlayışı var.

İşte biz bu anlayışa son vermek için yola çıktık. Bu yüzden ETSO’da zihniyet değişiminden yana olan Erzurum’daki iş dünyasının temsilcilerini bu yolda hep birlikte yürümeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 23.04.2013 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.