ETB'DEN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM SERTİFİKASI

Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum KOSGEB Hizmet Merkez Müdürlüğü ve Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) İşbirliği ile 17-29 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitiminin sertifika töreni, Erzurum Ticaret Borsası(ETB)’de gerçekleştirildi.

13 Şubat 2013 Çarşamba 17:48
ETB'DEN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM SERTİFİKASI
Toplam 84 girişimci adayının katıldığı Eğitim programında; “Girişimcilik özelliklerinin sınanması”, “İş fikri geliştirme”, “Pazar araştırması”, “Pazarlama planı”, “iş planı” gibi konularda girişimciler için son derece önem taşıyan konular işlendi.

KOSGEB’in girişimcilik desteklerinden faydalanmak amacıyla İş Planları’nı hazırlamaya başlayan girişimcilere, törende Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurum KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, 7 milyar nüfusa sahip olan bir dünyada girişim anlamında atılacak her adımın iş planı çerçevesinde yapılması gerektiğini vurgulayarak , ABD’nin içerisinde bulunduğu Mali Krizin ,Avrupa Birliği ülkelerinden bazıların içerisinde bulunduğu maddi krizin ve Bölgemizin hemen yanı başındaki Orta doğu coğrafyasının içerisinde bulunduğu durumun iyi analiz edilmesi gerektiğini ve Girişimcilerin , Cumhuriyetimizin 100.’üncü yılı olan 2023 yılındaki ülke hedeflerimize ulaşabilmek için rekabet edebilir ve sürdürülebilir bir ekonomik programın girişimciler tarafından da uygulanması gerektiğini belirten ,Hınıslıoğlu, Türkiye Cumhuriyetimiz, bugünkü gelinen noktada 125 Milyar dolarlık Merkez Bankası rezervi , ve dünya ülkelerine verdiği yaklaşık 30 milyar dolarlık kredilerle Dünyanın 17. Büyük ekonomisine sahip hale gelmiştir. İnşallah temennimiz, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimiz doğrultusunda, dünyanın 1. veya 2. Büyük ekonomisine sahip bir ülke haline gelmektir. Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurum KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu ve ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen’in de katıldığı programda eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Editör

Son Güncelleme: 13.02.2013 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.