ESTP’den “tekme” olayı ile ilgili açıklama yapıldı

Antalya’da bir okulda Kur’an-ı Kerim’in tekmelenmesiyle ilgili Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) açıklama yaptı.

admin
admin
12 Haziran 2022 Pazar 09:45
ESTP’den “tekme” olayı ile ilgili açıklama yapıldı

Açıklamada, yaşanan olayın bütün bir ülke insanları tarafından sadece yapanı eleştirerek veya sosyal medyada linçe tabi tutularak değerlendirilmesinin yanlış olduğuna vurgu yapıldı.

Erzurum’da faaliyet yürüten elliden fazla derneğin üye olduğu Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun açıklamasında; aldıkları eğitimden, aileye kadar birçok konuda yapılan hataların gençleri bu hale getirdiği belirtildi. Suçlu aramak yerine, eğitimden aileye kadar yetişkinlerin kendilerinin ne hata yaptıklarını düşünmeye davet edildi.

ESTP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Atılan o tekme; örnek olamadığımız bizlere bir hatırlatmadır; sınav sorularından, test çözmekten başını kaldıramayan çocuklarımıza kendilerini çözecekleri imkânı veremeyen; üniversiteyi kazanmanın değil insanı kazanmanın önemli olduğunu anlatmayan bizlere uyarıdır. O tekme ile aslında hep ihmal ettiğimiz inanç sistemimizin gençlerimiz arasında ne kadar yer bulduğunu göstermiştir. Ailelerin, okulların, sosyal alanların nasıl sahipsiz bırakıldığını, iflah olmaz bir şekilde geleceğimizi hiçe saydığımızı hatırlattı o tekme. Lisede okuyan bir öğrenciyi en ağır hakaretlerle, dışlayarak, hiçe sayarak varılacak bir yer yoktur. Biz bunu bir milat kabul edip; siyasetçisinden, ana-babalara kadar herkesin ellerini başının arasına alıp düşünmesi gerekiyor. Aksi takdirde, bu ve benzeri olabilecek olayları ne satılan kitapların çokluğu, ne televizyonlarda ki içi boş programlar, ne de hali hazırdaki müfredat bu ve benzeri olayları önleyemeyecektir. Yapılan hareketi elbette kabul edilemez buluyoruz. Bütün Müslümanlar sarsılmış ve rencide olmuştur. ESTP olarak kendimizden başlayarak nerede hata yaptık ve yapıyoruz diyerek herkesi yeniden bir diriliş çağrısına davet ediyoruz”

OLAY

Antalya’nın Serik ilçesinde bir lisede gençlerin sınıfta Kur-anı Kerim'i top yerine kullanıp oyun oynamasının görüntüleri, sosyal medyada büyük tepki çekti. Gençler disipline sevk edilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Antalya'nın Serik ilçesindeki bir lisede sınıftaki öğrencinin Kur-anı Kerim’i havaya attığı, diğer öğrencinin de tekme vurduğu anların görüntüsü cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerin sosyal medyada yer almasıyla okul yönetimi acil olarak toplanarak öğrencileri disiplin kuruluna sevk etti.

Editör

Son Güncelleme: 12.06.2022 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.