Esnafın yeni alışkanlığı: Borcu borçla kapatmak!

Esnafın yeni alışkanlığı: Borcu borçla kapatmak!

admin
admin
30 Ocak 2018 Salı 12:29
Esnafın yeni alışkanlığı: Borcu borçla kapatmak!

Vedat REFAYELİ

Erzurum Kazım Karabekir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Seyfettin Saka anlatmasa inanacağım yoktu. Erzurum’da kooperatife üye olan esnafın çoğu kredi çekiyor ama bu krediyi üretime yönelik değil, mevcut borcunu kapatmak için kullanıyor. Kooperatifi ‘tutulacak bir el’ diye bilen esnaf farklı limitlerde kredi kullanarak ya SSK ya da maliye borcunu ödüyor.

Kamu kurumu hüviyetindeki kooperatif, kredi talebinde bulunan esnafı, borcu borçla kapatacağını bilmesine rağmen geri çevirmiyor. ‘’Bir şekilde esnaf biriken borcunu daha fazla zarara uğramasın diye krediye başvuruyor, biz de hayır demiyoruz. Zaman zaman işe yarasa da bir çok esnafımızı da bu durum daha da çıkmaza sokuyor’’ diyen Kooperatif Başkanı Seyfettin Saka, faiz oranlarının düşüklüğünün de bu kredi kullanımında etkili olduğuna işaret etti.

Yapılan bir araştırmaya göre borcu borçla kapatmak da bir sanatmış. Her ne kadar bunu yapan Erzurum’da ki o esnaf işin sanat yönüne bakmasa da netice de zorunlu sanatçı statüsüne girmişler bile!

Editör

Anahtar Kelimeler:
Esnaf
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.