ESAV'DAN MUHTEŞEM ORGANİZASYON

ESAV Erzurum’u Ankara’ya taşıdı. Keçiören’de düzenlenen Doğu İlleri Tanıtım Günleri’nde 5 gün Erzurum rüzgarı esti.

29 Mayıs 2013 Çarşamba 10:57
ESAV'DAN MUHTEŞEM ORGANİZASYON
Ankara’da Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Bölgesi Kültür ve Sanat Festivali’ne Erzurum rüzgarı esti. Festivalde Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), Erzurum’u adeta Ankara’da yaşatarak, yöresel değerlerin tanıtımını yaptı. Keçiören’de düzenlenen festivalde, Erzurumlu aşıklar, TRT sanatçıları ve bar ekibinin yer aldığı bir gecede düzenlendi. Erzurum kına gecesinin de canlandırıldığı gece, katılım yoğunluğu ile festivale damgasını vurdu.
Doğu Anadolu Bölgesi Kültür ve Sanat Günleri Festivali'nde, Erzurum'u Ankara'da bulunan Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) temsil etti. Erzurum kültürünün, yöresel lezzet ve değerlerinin görücüye çıktığı festival ziyaretçi akınına uğradı.  Erzurum ile birlikte 14 ilin yöresel kültür ve lezzetlerinin görücüye çıktığı tanıtım günlerinde, Cuma günü akşam ise Erzurum tanıtım günü yapıldı. Keçiören Etlik pazar meydanında kurulan çadırların yanı başında oluşturulan konser alanı, kısa sürede Ankara’da yaşayan Erzurumlular tarafından dolduruldu.
AKSUNGUR: ERZURUMLU OLMAK AYRICALIKTIR
Folklor Araştırmacısı Muhsin Koç'un sunduğu ve TRT’den Durmuş Çakır’ın yönettiği gecede kürsüye gelerek Başkent'te yaşayan Erzurumlular'a seslenen ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, "Ankara'da Erzurumlular'ı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Erzurumlu olmanın Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Ankara'da da bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Aksungur, "Vakfımız tüm hemşerilerimizin hizmetindedir. Onlar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu gecede bizi yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu tür renkli organizasyonlara imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
PROTOKOL VE HALK HALAYLA COŞTU
Erzurumlu Aşıklar Fuat Çerkezoğlu, Beyzade Aslan, Ali Oltulu’nun sahne aldığı gecede, bar ekibi gösterisiyle büyüledi. Erzurum kına gecesinin de canlandırıldığı gecede TRT sanatçıları Nurullah Akçayır, Semra Algül Oflas, Taşkın Altuner türküleri ve oyun havalarıyla katılımcıları coşturdular. Sanatçıların oyun havalarıyla beyirciler kendilerini piste attılar. Halay için sahneye çıkan yüzlerce kişiye, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Akasya Vadisi’nin mimarı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu da eşlik etti.
Festivalde yer alan yemek yarışmasında Erzurum yöresel lezzetleri de kürsüye çıktı. Erzurum’dan yarışmaya katılan Ayşe Daş hamur işlerinden su böreği ile birinci olurken, ev yemekleri Leyla Nutoğlu lor dolması ile ikinci ve tatlı kategorisinde de Altın Yıldız demir tatlısı ile yine ikincilik elde etti. Ödül olarak yarışmanın birincilerine tam, ikincilerine yarım, üçüncülerine çeyrek altın verildi. Ayrıca yarışmanın tüm katılımcılarına da elektronik mutfak gereçleri hediye edildi.
Erzurum gününe, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Erzurum eski Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, Akasya Vadisi’nin Yöneticisi Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu Ankara'daki Erzurum derneklerinin temsilcileri ile gurbette yaşayan ve çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yapan Erzurumlular katıldı.
GAZETECİLERDEN TEŞEKKÜR
Öte yandan festivale Erzurum’da katılan gazeteciler de güzel organizasyondan ve örnek misafirperverlikten dolayı ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur’un şahsında, ESAV’ın genel merkez ve şube yöneticileri ile programın basın ayağını organize eden Yaşar Çelik’e teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 29.05.2013 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.