Erzurum’un kurtuluşunun 104. Yıldönümü gururla kutlandı

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü kentte düzenlenen törenle kutlandı.

admin
admin
13 Mart 2022 Pazar 11:14
Erzurum’un kurtuluşunun 104. Yıldönümü gururla kutlandı

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, üniversite rektörleri, parti temsilcileri, kurum müdürlüleri, gaziler, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Başkan Sekmen, 12 Mart'ın karanlıklardan aydınlığa çıkıldığı günün 104. yıl dönümü olduğunu, Erzurumluların 104 yıl önce vatan toprağına göz diken düşmanları bölgeden temizlediğini söyledi.

Sekmen, "Ermeni çeteleri, Erzurum ve çevresinde yaklaşık 50 bin sivil halkı katletmiştir. Ermeni çetelerinin Müslüman ahaliye zulmünü haber alan Kazım Karabekir Paşa komutasındaki 1. Kafkas Kolordusu, geceli gündüzlü savaşarak,12 Mart 1918 sabahı Erzurum'u düşman işgalinden kurtarmıştır. Türk ordusu, Ermeni işgal ve zulmüne son verip Erzurum'u yeniden ay yıldızlı bayrağımızla kucaklaştırmıştır." ifadelerini kullandı.

Bar ekibi ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran gösteriyle devam eden program sonrasında protokol üyeleri, Karskapı ve polis şehitliği'ni ziyaret etti, okunan duaların ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Vali Memiş tören sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada Erzurum'un Anadolu'nun mihenk taşı olduğunu ifade etti.

Memiş, "Erzurum düşmana karşı çok çetin mücadele veren bir coğrafya. Biz, dadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Anadolu'nun bölünmez bütünlüğünün bir mihenk taşı 12 Mart destanı. Ben aziz şehitlerimizi saygıyla ve sevgiyle anıyorum bizlerde görevimizi yaparken şehitlerimize layık olmaya çalışıyoruz. Bütün Erzurum'un kurtuluşu kutlu olsun" dedi.

12 Mart Erzurum'un Kurtuluşu gün içerisinde şehirde farklı etkinliklerle kutlanmaya devam etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.