ERZURUMLULARDAN DOĞALGAZA İNAT TEZEK

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrasında 'Rusya doğalgazı keser mi?' sorusu üzerine gündeme gelen tezeğe, Erzurum’da türkü yazıldı.

admin
admin
06 Aralık 2015 Pazar 15:24
ERZURUMLULARDAN DOĞALGAZA İNAT TEZEK
Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrasında 'Rusya doğalgazı keser mi?' sorusu üzerine gündeme gelen tezeğe, Erzurum’da türkü yazıldı. 

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrasında 'Rusya doğalgazı keser mi?' sorusu, tezekle ısınan Erzurumluları pek de ilgilendirmiyor hale geldi. Suriye üzerinde uçuş yaparken Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları gereği Rus savaş uçağının düşürülmesi iki ülkeyi savaşın eşiğine getirdi. İki ülke arasında yaşanan diplomatik gerilimle birlikte Rusya'nın doğalgaz vanasını kapatması halinde ülkede enerji sıkıntısı baş gösterecek iddialarında bulunuldu. Rusya'nın doğalgazı kesmesi doğalgazla ısınan vatandaşları endişelendirirken, tezekle ısınan Erzurum'un kenar mahallelerindeki ve kırsal kesimindeki halkı ise pek de ilgilendirmiyor. Hayvancılık sektörünün lokomotifi konumundaki ilde tezek tüketimi oldukça fazla. Erzurum'da yoksul vatandaşların yaşadığı semtlere doğalgaz hattı henüz bağlanmadı. Buralarda vatandaşlar kışın tezekle ısınıyor, yazın ise tandırda ekmeklerini pişiriyor.



MAHALLİ SANATÇIDAN TEZEK TÜRKÜSÜ

Erzurumlu mahalli sanatçı Metin Kara, tezeğin gündeme gelmesine dikkat çekerek bir türkü yazdı. Tezek türküsünü sobada tezek yakıp, ud eşliğinde söyleyen Kara, kentte büyük ilgi gördü. Erzurumluların doğal gaza inat tezek kullandıklarını belirten Metin Kara, “Böyle bir türkü yazdım. Tezeğin gündeme gelmesiyle isabet oldu” dedi.


Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumDoğalgazTezek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.