Erzurum’dan İsrail ve ABD’ye lanet yağdı

Erzurum’da AK Parti ile sivil toplum kuruluşlarınca ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamı protesto edildi

admin
admin
16 Mayıs 2018 Çarşamba 03:04
Erzurum’dan İsrail ve ABD’ye lanet yağdı

Erzurum’da AK Parti ile sivil toplum kuruluşları, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamını protesto etti.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığının organizasyonunda Yakutiye kent meydanında toplanan parti yöneticileri, ilçe belediye başkanları ve yüzlerce vatandaş, Türk ve Filistin bayraklarıyla ABD ve İsrail'e tepki gösterdi.

İl Başkanı Mehmet Emin Öz, yaptığı konuşmada, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişiminin kabul edilemez olduğunu belirtti.

"Bu girişim bizim için yok hükmündedir" diyen Öz, şöyle devam etti:

"ABD bu girişimiyle Birleşmiş Milletleri (BM), BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Kudüs’ün, gerek BM kararlarıyla, gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan şiddetle kaçınılması şarttır. BM Genel Kurulunun ve İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD'nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim, Ortadoğu'da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka bir amaca hizmet etmeyecektir."

Öz, çok güçlü uluslararası meşruiyeti olan bunca karara rağmen Filistinlilerin haklarının ihlal edildiğine dikkati çekerek, "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silüeti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Tekbirler getiren kalabalık, "Katil ABD" ve "Kahrolsun İsrail" sloganlarını attıktan sonra dağıldı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumİsrailABD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.