ERZURUM'DAKİ CAMİLERDE MADENCİLER İÇİN SELA VERİLDİ

Erzurum'da öğle namazı öncesinde bütün camilerde Manisa'nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden madenciler için sela verildi.

14 Mayıs 2014 Çarşamba 17:15
 ERZURUM'DAKİ CAMİLERDE MADENCİLER İÇİN SELA VERİLDİ
Dün akşam saatlerinde Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 200'ün üzerinde işçi için Türkiye’nin dört bir yanında öğle namazı öncesinde sela okundu. Erzurum’da da öğle namazı öncesinde bütün camilerde selalar okunarak hayatını kaybedenler için dua edilip hatimler okunmaya başladı. Hayatını kaybeden maden işçilerinin şehit sevabına nail olacağını belirten Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, Türkiye’nin acısının çok büyük olduğunu söyledi.

Müftü Çınar, "Bugün itibariyle Manisa Soma ilçesindeki tesislerde 200’ün üzerinde kardeşimiz vefat etmiştir. Şu anda Erzurum’umuzda bütün camilerimizde selamlar verilmektedir ve selaların peşine yine yas mesajları yayınlanacaktır. Ülkemizde de yas ilan edilmiştir. Ben müftü olarak bu kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine Rabbimden sabırlar diliyorum. Bu durum kolay bir şey değildir ama kardeşlerimiz de bilsinler ki vefat yakınları da bilsinler ki kardeşlerimiz inşallah şehit sevabına nail olmuşlardır. Şehit sevabı da büyük bir mertebe ve büyük bir makamdır. Bu sevapla inşallah Allah'ın huzuruna çıkarlar. Gerçekten acımız ülke olarak çok büyüktür. Rabbim inşallah toprak altındaki diğer kalan kardeşlerimizin de kurtulmalarını nasip eylesin. Çalışmalar devam etmektedir. Çalışmalar neticesinde bu kardeşlerimizin hayatta olarak ailelerine Rabbim kavuştursun diye dua ediyorum” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 14.05.2014 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.