Erzurum’da "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği...

Erzurum'da İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

admin
admin
31 Mart 2021 Çarşamba 07:31
Erzurum’da "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği...

Erzurum'da yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer ve zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, geçit çizgileri kırmızıya boyanmaya başlandı.

Bu kapsamda Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte, Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, sürücülere kırmızı düdük ve uygulamayla ilgili tanıtıcı broşürler hediye etti.

Uygulamaya katılan öğrenciler de trafik polisi yelekleriyle sürücüleri uyararak taşıdıkları dövizlerle yaya önceliğine dikkati çekti.

Vali Vekili Özgödek, gazetecilere, yaya önceliğinin, kurallara uymanın yanında bir trafik adabı olduğunu ifade ederek, "Yayalarımıza mutlaka öncelik vermemiz modern, çağdaş ve medeni olmanın en tabi gereklerinden bir tanesidir. Böyle yapmak suretiyle hem yaya güvenliğini sağlamış oluyoruz hem de bir insan, sorumlu bir yurttaş olarak gerekli hassasiyeti göstermiş oluruz." dedi.

Editör

Son Güncelleme: 31.03.2021 07:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.