ERZURUM’DA ULAŞIMDA DEV PROJELER

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımlarından İstasyon Sevk ve İdare Merkezi ile Uydu Takip Merkezi’nin açılışı yapıldı.

admin
admin
11 Ağustos 2016 Perşembe 19:30
ERZURUM’DA ULAŞIMDA DEV PROJELER
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımlarından İstasyon Sevk ve İdare Merkezi ile Uydu Takip Merkezi’nin açılışı yapıldı. İstasyon semtinde gerçekleştirilen açılış programına AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile diğer davetliler katıldı.
Başkan Mehmet Sekmen, “Erzurum’u her geçen gün güzelleştirmeye ve yenileştirmeye büyük bir gayret gösteriyoruz. Ulaşım, belediyelerin en önemli hizmet ağlarından birisidir. Modernleştirmeye, geliştirmeye büyük gayret gösteriyoruz” dedi. Sekmen, sözlerine şöyle devam etti: “9 şehir içi hat, 12’de ilçe aracı olmak üzere toplam 21 ulaşım ağının aynı anda sefer yapabileceği Sevk ve İdare Merkezi, modern bir sosyal tesis olarak dizayn edildi. Ulaşım hizmetlerinin en yoğun olduğu Gürcükapı ve Tren Garı’nın kesişme noktası olan merkezimizde ulaşım müdürlüğü idari binası, kafeterya, lokanta, özel halk otobüsleri ve öğrenci servis ve personel taşıyıcılar dernekleri ile kardelen kart dolum merkezi bulunmaktadır. Kentteki ulaşım ağında yaşanan olası sorunları en asgari seviyeye indirgeyecek olan merkezimizde, 139 özel halk otobüsü, 80 belediye otobüsü ve 95 minibüs hattından oluşan 314 araç filosuna sahip şehir içi ulaşım ağını daha kontrollü ve sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz.”
AYNI ANDA 56 ARAÇ TAKİP EDİLECEK
Başkan Sekmen, Uydu Takip Merkezi ile birlikte ulaşımda yaşanabilecek olası problemlerin anında çözüme kavuştuğunu belirterek, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uydu Takip Merkezi de, teknolojik gelişmelerin yakından takip edilerek inşa edildiği diğer yatırımlarımızdan biridir. Şehir içi ulaşım hattında yer alan 219 otobüsten 56’sının aynı anda görüntülü olarak takip edildiği bu sistem sayesinde ulaşım ağı kameralar vasıtasıyla izlenmektedir. Sadece otobüsler değil aynı zamanda şehir içi toplu ulaşım ağında hizmet veren minibüsler de hatlara yerleştirilen MOBESE kameralar vasıtasıyla takip edilmektedir. Halkımız bazen bize şikâyette bulunuyor. Bazı halk otobüsleri bizi almıyor, duraklarda durmuyor, iyi davranmıyorlar diye çok az da olsa şikâyetler oluyor. Bunları anında bu Uydu Takip Merkezi’nden izleme, merkezi sistemde kayıt altına alma ve hemen arkasından da cezalandırma yoluna gideceğiz. Tabi biz isteriz ki, arkadaşlarımız nahoş hareketlerde bulunmasınlar. Ama maalesef zaman zaman kaidelere uymayanlar oluyor. Onları da cezalandıracağız. Özel halk otobüslerini de yenileyeceğiz. 139 özel halk otobüsü yenilenecek. Benim hemşerilerin daha lüks, daha temiz, daha güzel araçlarla hizmet alacak. Onları da doğalgazlı yapacağız ki hem hava kirliliğini önleyelim, hem de insanlarımız rahat etsinler, ucuz yakıt kullanma imkânına kavuşsunlar.” ifadelerini kullandı.
“ERZURUM’U ETAP ETAP YENİLİYORUZ”
Başkan Sekmen, Erzurum’un etap etap yenilendiğini ifade ederek, “Şehri etap etap yeniliyoruz. Şehirde, eski Erzurum dediğimiz bölgede kentsel dönüşüme ağırlık veriyoruz. Şehri yeniliyoruz. Modern projelerle hem tarihi yansıtacak hem de modernleşmeyi gerçekleştirecek projelerle Erzurum’u yollarıyla, caddeleriyle, sokaklarıyla farklı bir konuma taşıyacağız. Kale çevresinin yılsonunda altyapısı bitmiş olarak yeşillendirme çalışmalarına başlayacağız. Dün akşam talimat verdik. Biz göreve başlamadan önce çalışmalar başlamış ancak iki buçuk yıldır bir fiil üzerinde duruyoruz. Kentsel dönüşümde projelerimiz hızla devam ediyor. İstanbulkapı’da Şehristan projemiz, lüks konut projesi, büyük bir talep var. Gölbaşı’nda Mavişehir projemiz. Hasan-i Basri’de Kayı Erzurum Konutları projemiz, Karskapı’da İtfaiye Evleri projemiz… Daire almak isteyenlere öneriyorum. Fiyat olarak TOKİ ayarında, görünüş olarak, hizmet olarak kaliteli konutlar yapıyoruz. Sosyal konut olarak da vatandaşlarımıza Edip Somunoğlu Mahallemizde yine Sanayi Mahallemizde Hilalkent’in bitişiğinde, Şehitlerde, Yıldızkent’te sosyal konutlarımız olacak. Bu arada bir müteahhidin mağdur ettiği iki bine yakın vatandaşımız için de konut ihaleleri yapıldı. 1650 konut. Bunların 450 tanesi hiç evi olmayan emekli insanlarımız için, 1200 konut da o projeden mağdur olan vatandaşlarımıza konutlar bittikten sonra taksitlerini ödemeye başlama şartıyla verilecek. Buradan duyuruyorum ve herkesi buradan konut almaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
BİLGİ EVLERİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bilgi Evleri inşaatlarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Sekmen, şöyle dedi: “Dokuz tane bilgi evimizin inşaatı bitmek üzere. İçerisinde taziye salonu, muhtarlık ofisi, kütüphane, gençlerimizin iletişim araçlarını kullanacakları salon, spor salonları, kursiyer eğitim salonları. Bu modern binalar peyderpey her mahallemizde ve taşradaki her ilçemizde olacak. Bu hizmetlerde emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Şehrimiz her geçen gün gelişecek, değişecek. Erzurum’un makûs talihini hep beraber yeneceğiz. Ülkemiz büyük bir badire atlattı. Bu badirede, Allah korusun başarılı olsalardı bugün ülkemiz birçok sıkıntıya gebeydi. Hamdolsun ki millet olarak sizler bu satılmış hainlerin darbe kalkışmasına engel oldunuz. Vatana ihanet edenlere fırsat vermediniz. Bu badireyi atlattık. Ama yine de uyanık olmamız lazım. Bu vatan haini örgütün bir hedefi var; Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak, iç savaş çıkartıp bölmek. Hizmet ettikleri yabancı ülkelere bu cennet vatanı, bu ülkeyi peşkeş çekmek… Bu satılmış hain FETÖ ajanlarının gittikleri yolun doğru yol olmadığını yıllardır hep söylüyorduk, uyarıyorduk. Allah’ta bu satılmış hainleri deşifre etti ve örgüt elemanlarıyla beraber açığa çıktılar. Birçok isim tespit edildi. Onlar bir bir uzaklaştırılacaklar. Bu FETÖ terör örgütüne kananlar, biran evvel bunlarla irtibatlarını kessinler.”
MİLLETVEKİLİ ILICALI’DAN KAYNAK DESTEĞİ
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kent için yapılacak olan projelerde Büyükşehir’e kaynak sözü verdi. Parlamenter Prof. Dr. Ilıcalı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ben milletin vekili olarak tüm milletvekillerimiz adına buradayım. Büyükşehir Belediye Başkanımıza şu garantiyi veriyorum. Belediye adına yapacağınız tüm projelerde kaynağın bulunması dâhil merkezi idareyle koordinasyon dahil biz taahhüt ediyoruz. Başkanımızı elini güçlendirelim, kaynaksa kaynak, diğer kurumlardan destekse destek. Bu sözde değil özde olsun. Erzurum göç veren değil göç alan şehir olsun. Bu şehri kalkındıralım. Doğu’nun kale şehri olmaya devam etsin. Büyükşehir Belediye Başkanımız, İstasyon Sevk ve İdare Merkezi ile Uydu Takip Merkezi’ni yaptınız. Herkes Tramvay Projesi’ni soruyor. Buna da önemli bir hız verdik. İki hafta önce belediyede bir toplantı yaptık. İhaleye çıkacak, hazırlıkları tamamlanıyor. Erzurum’da da gerdanlık gibi İstanbul’da, Ankara’da, Konya’da gördüğümüz tramvay olacak. Tramvay, buradaki toplu taşıma sistemine optimizasyon sağlayacak. Hiç kimse mağdur olmayacak. Başkanımızın yapacağı ulaşım projeleri ve kentsel dönüşüm burayı tarih, kültür ve spor merkezi haline getirecek. Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan Erzurum’un ‘Cazibe Merkezi’ olacağını söyledi. Onun çok büyük getirileri olacak. Bakanlar Kurulu’nda görüşüldüğünü Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ teyit etti.”
ERZURUM ATILIM DÖNEMİ YAŞIYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da, Erzurum’un atılım dönemi yaşadığını ifade ederek, “Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi olarak, değerli Büyükşehir Belediye başkanımızın göreve gelmesinden sonra büyükşehir hizmet ve yatırımlarında topluca bir atılım başlamıştır. Erzurum dönüşüyor, Erzurum gelişiyor ve Erzurum Türkiye gibi muasır medeniyet seviyesine çıkma noktasında azim ve karalılıkla yoluna devam ediyor. Yaklaşık 45-50 yıldan beri hareket merkezi olarak Erzurum halkına hizmet veren Yoncalık mevkisinin artık gelişen, değişen Erzurum’a hitap edemediğini ve sıkıntılara maruz kaldığımızı gördük. Burada da bir yeniliğin yapılması gerektiği inancıyla bugün sizlerle birlikte açılışını yapmak için burada bulunduğumuz İstasyon Sevk ve İdare Merkezi’nin yerini belirledik. Ulaşımda çağın gerektirdiği noktaya bizlerin de gelmesi gerekiyordu. Bugün toplu ulaşım araç filomuzdaki araçlarımızdan 30 tanesi doğalgazla çalışan araçlarımızdan oluşmaktadır. İnşallah gelecek yıllar içerisinde bunun tamamını doğa dostu, doğalgazlı araçlarımızla teşekkül ettireceğiz. Burada sadece İstasyon Sevk ve İdare Merkezi’nin açılışı değil Büyükşehir Belediyesi Uydu Takip Merkezi’nin de açılışını yapıyoruz. Yedi ana kumanda masasından, otobüslerimiz şehrin neresinde olursa olsun anında takip edip, yaptıkları hataları anında tespit edip kaydedebiliyoruz. Halkımıza hizmetin kalitelisini, güzelini sunma, medeni bir ulaşıma kavuşma noktasında yoğun gayret gösteriyoruz.” Konuşmaların ardından iki büyük ulaşım yatırımının açılışı yapıldı.” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.