ERZURUM’DA KÖK HÜCRE AMELİYATI BAŞARISI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nin yapılan ilave yatırımlar ve uygulanan modern cerrahi yöntemlerle sadece bölgesine ve Türkiye’ye değil, komşu ülkelere de hizmet vermeye başladığını söyledi.

12 Mart 2013 Salı 18:19
ERZURUM’DA KÖK HÜCRE AMELİYATI BAŞARISI
Koçak, Araştırma Hastanesi Kalp Cerrahisi’nde düzenlediği basın toplantısında, 7-9 Mart tarihleri arasında yapılan 3. Palandöken Kalp ve Damar Cerrahisi Günleri Sempozyumu'nu değerlendirdi. Sempozyuma, bir öğretim üyesi Almanya’dan olmak üzere Türkiye genelinden 200 kalp damar ve kardiyoloji uzmanının katıldığını bildirildi.

Sempozyumda, güncel tıp konuları ve tedavi uygulamalarının tartışıldığını anlatan Koçak, “Dört hastaya ise müdahale edildi. Bu hastalardan iki tanesi kök hücre uygulaması idi. Kök hücre uygulaması son yıllarda gelişen bir tedavi yöntemidir. Bir diğer uygulama bacak arter tıkanıklığına yönelik bir operasyondu. Diğeri ise direk koroner arter içerisine kök hücre uygulamasıydı. Bu çalışma kardiyolog arkadaşlarımızın yaptığı bir uygulama oldu. Koroner artere yapılan kök hücre uygulaması bizim ilk uygulamamızdır. Bu tedavi yöntemleri bundan sonra daha sık uygulanacaktır” dedi.



MODERN UYGULAMALAR

Toplar damarlardaki pıhtının eritilmesine yönelik yeni bir metodun tanıtımının da sempozyumda yapıldığını anımsatan Koçak, “Bu konuda da hasta uygulaması yapıldı. Ayrıca kardiyoloji servisimizde yatan durumları açık kalp ameliyatına uygun olmayan, riskli ve yaşlı, yirmi beş hastaya dışarıdan kateter yöntemiyle kalp kapağı ameliyatı yapıldı. Bu da yaygınlaşan ve hastanemiz de başarıyla yapılan ameliyat tekniklerinden birisi” şeklinde konuştu.



CERRAHLAR ERZURUM’U TANIDI

“Cerrahi günleri bölgesel bir toplantı değildi tüm ülke geneliyle ilgiliydi” diyen Rektör Koçak, “Ülkemizin ünlü kalp cerrahları ve kardiyologları Erzurum’da buluşarak üniversitemizi tanıdılar. Araştırma hastanemizin imkanlarını gördüler. Ayrıca şehrimizi daha yakından tanıma fırsatını elde ettiler” şeklinde konuştu.



“ARTIK ULUSLARARASI BİR ŞİFA MERKEZİYİZ”

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nin komşu ülkelere de hizmet vermeye devam ettiğini anımsatan Koçak, şunları kaydetti: 

“Araştırma hastanemiz bölge ülkelerine de hizmet verecek alt yapıya sahip. Daha önce Azerbaycan’dan gelen hastalara karaciğer ve böbrek nakli ameliyatları yapmıştık. Şu anda yine yurtdışından gelen bir hastamıza da açık kalp ameliyatı uygulanacak. Kemik iliği ve tüp bebek servislerimiz de başarılı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Bu servislerimize de ülke içinden olduğu gibi ülke dışından da yakin bir gelecekte hasta geleceğini biliyoruz. Bundan böyle bu güzel hastanemizi dışa açarak sağlık hizmetlerimizi daha iyi noktalara taşıyacağız.”

Basın toplantısından sonra servislerde kök hücre ameliyatı yapılan hastalar ziyaret edildi. Basın toplantısına Kalp Cerrahisi ve Kardiyoloji hocaları da katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 12.03.2013 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.