Erzurum’da Cumhuriyet Resepsiyonu

Erzurum Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

admin
admin
30 Ekim 2019 Çarşamba 07:29
Erzurum’da Cumhuriyet Resepsiyonu

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen törene Vali Okay Memiş, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakcı, Jandarma Bölge komutan Tuğgeneral Semih Okyar, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile çok sayıda davetli katıldı.

Programa katılan davetlilerin masaların tek tek dolaşan Memiş, bayramlarını kutladı.

Cumhuriyet Bayramı için hazırlanan özel hasta protokol tarafından kesildi.

Memiş, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı'nın yıl dönümünün milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutlandığını aktardı.

Türk milletinin zor günlerde hiçbir şekilde milli birliğinden, beraberliğinden ödün vermediğini belirten Memiş, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık ve hürriyet meşalesi önce yaşadığımız şehre emin ellere ulaşmış ve milli iradeyi hakim kılmak esastır ilkesiyle bağımsızlığımızın temelleri aslında Erzurum kongresinde atılmıştır. Bu yüce millet, bu kadim şehirden Erzurum’dan tüm dünyaya en gür sesiyle bağımsızlık aşkını haykırmış vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için canı dahil her şeyini seve seve feda edeceğini ilan etmiştir. Cumhuriyet rejimi millet egemenliğine dayanan demokratik sosyal, hukuk devletini temel dayanak kabul eden cumhurun kendi kendini yönetme idaresidir. Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış, onu modern dünyanın kavram ve değerleriyle tanıştırmıştır."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.