ERZURUM’DA BİR YATIRIM İKLİMİ OLUŞTURMAK ARZUSUNDAYIZ

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Erzurum’da bir yatırım iklimi oluşturmak arzusunda olduklarını söyledi.

26 Eylül 2013 Perşembe 18:04
ERZURUM’DA BİR YATIRIM İKLİMİ OLUŞTURMAK ARZUSUNDAYIZ
Erzurum’daki kurumların müdürleri ile kahvaltılı bir toplantı düzenleyen Vali Altıparmak yetkililerden, yatırım için gelen teşebbüs sahiplerinin işlerini kendi işleri gibi takip etmelerini istedi. Kurumların birbirleri ile sürekli koordinasyon içerisinde olmalarının faydalı olacağını belirten Vali Altıparmak her kurumun kendine özgü proje ofisi kurması ve Avrupa Birliği projelerinden maksimum oranda yararlanılması gerektiğini ifade etti. 

Kurumlarda alt birimlere görev ve yetki paylaşımının verimliliği arttıracağını belirten Vali Altıparmak “Akıllı insan başkasının aklını en iyi şekilde kullanan insandır. Kurumun üst yöneticisi alt birimlerdeki yardımcılarının, personellerinin aklına birikimine güvenmelidir. Sonuçta onlarda belli aşamalardan geçtikten sonra bu noktalara geldiler. Her işe kurum müdürü koşarsa hiçbir iş yapamaz, verimli olamaz” dedi.

Erzurum’a dair her konunun dile getirildiği toplantıda kurum müdürlerinin projelerini de dinleyen Vali Altıparmak Erzurum’un bölge merkezi olduğuna dikkat çekerek; “Bölgede herkes bir etkinliğe katılmak için Erzurum’a gelmek ister. Alışveriş için, gezmek için, sağlık imkanlarından yararlanmak için gelmek ister. Onun için buralarda fuarlar düzenlememiz lazım. Belki ilk fuarlar sönük olabilir ama, ikincisi, üçüncüsü daha canlı olur. Belli bir dönemden sonra talep kendiliğinden gelir. Burada düzenlenecek olan fuarlara her kurum bölgedeki kendi kurumlarını davet etmelidir, bilgilendirmelidir” diye konuştu.

Yatırım yapmak isteyen müteşebbislere her türlü yardımın sağlanması ve kolaylığın gösterilmesini isteyen Vali Altıparmak Erzurum’un yatırım imkanları geniş olan bir il olduğuna dikkat çekti. Erzurum’da bir yatırım iklimi oluşturmak arzusunda olduklarını söyleyen Altıparmak yetkililerden, yatırım için gelen teşebbüs sahiplerinin işlerini kendi işleri gibi takip etmelerini isteyerek, kurumların da birbirleri ile sürekli koordinasyon içerisinde olmaları gerektiğini belirtti.

Her kurumun kendi alanıyla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Vali Altıparmak bu tür toplantıların düzenli şekilde yapılacağını belirterek iş ve işlemlerin yürütülmesinde ve yaşanan tıkanıklıkların ortadan kaldırılmasında bu toplantıları faydalı gördüğünü belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 26.09.2013 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.