Erzurum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

admin
admin
29 Ekim 2020 Perşembe 18:16
Erzurum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Erzurum Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla valilik bahçesinde kabul töreni düzenlendi.

Törene Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile çok sayıda davetli katıldı.

Memiş, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamalarının haklı gururunu ve coşkusunu yüreklerde hissettiklerini söyledi.

Erzurum'un milli mücadelede önemli yere sahip olduğunun altını çizen Memiş, şunları kaydetti:

"Erzurum Kongresi'nde vatanın bir bütün olduğu ve bölünemeyeceği, milli iradenin hakim kılınacağı, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği, her türü işgal ve müdahaleye karşı, topyekun karşı konulacağı kararlar alınmıştır. Bu yönüyle Erzurum Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı yer, Kurtuluş Savaşı'nda Doğu Cephesi'nin aşılmaz kalesi olmuştur."

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Bayramı için hazırlanan özel pasta protokoldekilerce kesilerek katılımcılara ikram edildi.

Vali Memiş ve beraberindekiler, daha sonra ellerindeki Türk bayraklarıyla konvoy halindeki araçlarla şehir turu atıp vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Editör

Son Güncelleme: 29.10.2020 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.