Erzurum’da 19 Mayıs Coşkusu

Erzurum’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

admin
admin
20 Mayıs 2023 Cumartesi 10:19
Erzurum’da 19 Mayıs Coşkusu

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan bayram kutlamaları, kortej yürüyüşü ve Havuzbaşı Kent Meydanı’ndaki gösterilerle devam etti.

Tüm yurtta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Erzurum’da da çelenk sunumuyla başlayan törenler, Tarihi Ulu Camii önünden Havuzbaşı Kent Meydanına kadar süren kortej yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşe öğrenciler tarafından taşınan 240 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı damgasını vurdu.

Kent meydanında devam eden program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı mesaj okundu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ise günün önemine binaen bir konuşma yaptı.

Öztürk, ”Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.” dedi.

Erzurum Bar Ekibi’nin gösterisi ile devam eden programda 9. Kolordu Komutanlığı Bando Ekibi tarafından çalınan “Bir başkadır benim memleketim” şarkısına alandaki herkes ellerindeki bayraklarla eşlik etti.

Milli sporcularca nefes kesen gösterilerin de sergilediği tören, Vali Memiş ve protokolün sporculara ödüller vermesi ile son buldu.

Tören sonrası Vali Memiş, gençlik merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan sergiyi gezdi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Erzurum19 MayısAtatürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.